Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care s-a prezentat luni la DNA pentru a fi audiat într-un dosar de corupție, s-a declarat „uluit", afirmând că a fost trimis în judecată pentru vânzarea „a două maghernițe” cu semnătura aparatului de specialitate și a sa "de reprezentare".

„Sunt uluit de ceea mi se întâmplă. (...). Eu sunt un om ultracinstit, ultracorect în tot ceea ce fac. Singura mea avere până la vârsta asta, cu toate funcțiile deținute, este onoarea, și nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea și îmi împroașcă această singură avuție cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care pe patru pagini și jumătate din șase și ceva - m-am uitat exact - este vorba despre lucruri total străine mie. În cazul meu, s-au vândut doar două gioarse, două maghernițe. Da, s-a vândut de către aparatul primăriei, cu o semnătură dată de mine fără sa mi se spună că acești chiriași au venit mai târziu sau mai știu ce alte aspecte, deci sub garanția că totul e legal dată de aparatul de specialitate, care pentru asta e plătit. Sunt cinci semnături înaintea semnăturii mele. Păi ce temei aș fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte?", a declarat Robu la ieșirea de la DNA.

Întrebat dacă i se reproșează de către procurori că "a semnat ca primarul", Nicolae Robu a confirmat: "Da, asta mi se reproșează".

El a explicat că este vorba despre un apartament de 25 de metri pătrați și de unul de două camere - 50 de mp - "două maghernițe în fund de curte", care au fost vândute unor chiriași de către un aparat de specialitate.

"Semnătura mea a fost de reprezentare fără să fi spus cuiva: 'Vinde-le fără să fi spus cuiva cel mai mic lucru despre vânzarea respectivă'. Sunt cazuri sociale, oamenii le-au luat fără geamuri, fără uși, fără curent. Ce pot să vă spun, că asta m-a intrigat cel mai mult și îmi arată că nu e dreptate în țara asta - nu reproșez domnului procuror ce s-a întâmplat, dar reproșez și nu las lucrurile așa, îi reproșez evaluatorului. Oameni buni, ne vede o țară întreagă - știți cât este considerat prejudiciul pentru aceste două maghernițe? Se pune că ar fi trebuit să fie vândute mai scump cu 60.000 de euro acestea două. Păi dacă le scoatem la licitație acum oare se pot obține 10.000 de euro pe asemenea maghernițe puse acum la punct fiind? E nedrept așa ceva, nu e în regulă și nu trebuie să fie tolerat. (...)", a mai spus edilul Timișoarei.