ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Extremistul maghiar Kereskényi Gábor, primarul UDMR-ist din Satu Mare, sfidează românii și legalitatea chiar în preajma comemorării Dictatului de la Viena. Primăria Satu Mare a instalat ilegal plăcuțe de stradă cu denumiri duble. Astfel, strada cu numele domnitorului care a realizat prima Unire, Alexandru Ioan Cuza, a fost dublată cu vechea denumire din timpul ocupației horthyste, respectiv Eötvös Utca, informează Buletin de Carei. FOTO:

Duminică, la Carei și Cluj se vor organiza manifestări de credință pentru românii uciși sălbatic de hoardele ungurești în urmă cu 81 de ani.

„Veniți să rostim împreună o rugăciune pentru părinții și bunicii noștri scoși din casele lor în toamna anului 1940! Destine românești frânte în zona Carei în toamna anului 1940 doar pentru vina de a se fi născut români! Nu uităm.”, a scris Daniela Ciută de la Asociația Refugiaților și Asociația ASTRA, invitând românii în curtea Bisericii Sfântul Apostul Andrei din Carei duminică, la orele 12, după Sfânta Liturghie (foto afiș sus).

La Cluj Napoca, Marșul Românilor va începe la ora 12 din fața Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime de pe strada Bisericii Ortodoxe și va continua până la Catedrala Ortodoxă unde în jurul Statuii lui Avram Iancu va avea loc Adunarea publică de comemorare a tuturor celor care au avut de pătimit în timpul cruntului Dictat de la Viena (foto afiș mai jos), a transmis Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului. „La Carei, buna noastră prietenă Ciută Daniela, împreună cu Asociația Refugiaților și Expulzaților Români din 1940, organizează tot duminică, ca în fiecare an, manifestări de mare vibrație națională, menite a tine vie Memoria suferinței și jerfei românești. Careiul și Clujul ies în stradă, în centrul orașelor, pentru ca Flacăra să nu se stingă! Doamne ajută fraților, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința neamului Românesc!”, a scris inimosul medic din Brașov.

Vești bune din țară! Asociații si grupuri de oameni din întreaga țară se adună Duminică, 29 august la Cluj-Napoca la manifestările organizate de Calea Neamului și Bogdan Pletea, pentru comemorarea victimelor Dictatului de la Viena! Din Cluj-Napoca vor participa reprezentanți ai refugiaților din 1940 si ai mediului academic, Comunitatea Identitară România, Societatea Cultural Patriotică AVRAM IANCU Filiala Cluj , Neamunit România, filiala Cluj, Camarazii, Focul Viu, iar din celelalte părți ale țării vor ajunge Grupul Resurrectio din Moinești, cu buna noastră prietenă Gabriela Biea, aflat în turneu la Bucuresti, deci vin de la peste 445 km distanță, Asociatia Calea Neamului filiala Mircestii Noi,Vrancea (vine de la 450 km. depărtare), Asociatia Calea Neamului - Filiala Bacau (360 km. depărtare), Legitimă Apărare și Noi Românii din București (445 km. depărtare), români din Râmnicu-Sărat (de la 450 km), din Suceava (de la 300 km), Alba Iulia, Satu-Mare și desigur si din împrejurimile Clujului.”, a mai scris Mihai Tîrnoveanu.

ActiveNews vă va ține la curent cu aceste manifestări de românism.