ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu (PNL), a atras atenția că actualul primar, Dominic Fritz (USR-PLUS) se află ilegal în funcție, întrucât, ca cetățean german, nu are domiciliul juridic în municipiul Timișoara, o condiție obligatorie, prevăzută în Codul Administrativ.

„LA ASEMENEA NIVEL DE GOLĂNIE CA SUB NEOMARXIȘTI, ROMÂNIA NU A FOST NICIODATĂ DE LA REVOLUȚIE ÎNCOACE!

Un cetățean a cerut Prefectului de Timiș să constate că Primarul Dominic Fritz NU ARE DOMICILIUL ÎN TIMIȘOARA și prin urmare să dispună încetarea de drept a mandatului său.

Este vorba despre DOMICILIU în sens juridic și nu despre ADRESĂ DE LOCUIRE!

Autoritățile Statului Român se prefac că nu cunosc diferența, sfidând astfel legea, NUMAI ȘI NUMAI PT CĂ SUNTEM ÎN FAȚA UNUI CAZ FLAGRANT DE ȘARLATANIE COMISĂ DE UN CETĂȚEAN AL UNEI MARI PUTERI, ÎN SPEȚĂ GERMANIA!

Dacă era vorba de un amărât de român, nici nu se punea problema să fie acceptat în alegeri fără domiciliu, iar după alegeri, presupunând corectă candidatura sa, nici nu se punea problema să fie acceptat / păstrat în funcție fără domiciliu în unitatea respectivă, pt că lucrul acesta nu-l permite Codul Administrativ! Despre Codul Administrativ este vorba acum, nu despre legislația alegerilor, evident încălcată la vremea ei, dar acea încălcare e acum doar treabă de DNA, o dată ce validarea s-a făcut!

Dl Gaiță a vorbit clar despre DOMICILIU! Prefectul, fost avocat al societății "Îngerii Galbeni”, care a terorizat populația Timișoarei ani de zile sub aranjamentele sale cu autoritățile, "fuge ca dracu de tămâie”, cum se spune, de cuvântul DOMICILIU și, pur și simplu, considerându-ne proști, întreabă la IGI dacă Primarul și-a schimbat ADRESA!

Dacă întreba, așa cum era normal să facă, dacă dl Fritz și-a schimbat domiciliul, nu putea obține de la IGI decât răspunsul: dl Fritz nu a avut nicio clipă domiciliul în Timișoara, deci n-avea cum să-și schimbe ceva ce n-a avut!

Iată, stimați timișoreni, stimați compatrioți de oriunde, ce răspuns golănesc își permite să ne dea acest Prefect:

„(…) această instituție (n.n.: Inspectoratul General pt Imigrări -IGI) ne-a comunicat că primarul municipiului Timișoara, Dominic Samuel Fritz, figurează în prezent cu aceeași adresă avută în vedere și anterior.

În aceste condiții, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 160 alin. 1 lit. c) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ invocate de către petent, deoarece nu a existat o schimbare a locuinței avută în vedere la validarea candidaturii și a mandatului”.

Chiar nu ți-e rușine, d-le Prefect?! Vorbește-ne despre DOMICILIU, așa cum face legea, nu despre ADRESĂ, respectiv LOCUINȚĂ! Adresa / locuința și-o poate schimba un ales local de câte ori vrea, domiciliul, doar, nu și-l poate schimba în afara unității administrativ-teritoriale în cauză!

Oameni buni, ACEST GRUP INFRACȚIONAL se afundă tot mai adânc în abuzuri!

Eu cred în instituția DNA, în instituția PROCURATURĂ, în general, dincolo de derapajele câte unui procuror, existente cum există și derapaje de ingineri -încep cu breasla mea!-, derapaje de medici, de profesori, de economiști etc!

Am încrederea că majoritatea Procurorilor sunt oameni cinstiți, corecți, demni, buni profesioniști, care onorează prin prestația lor extrem de importanta profesie pt dobândirea căreia știu cât de mult a trebuit să muncească! Și având această încredere, nu-mi pot închipui că cineva -persoană, partid structură de altă natură!- îi va putea împiedica să-și facă datoria și să curme acest precedent periculos pt societatea românească, deja creat la Timișoara!”, a scris Nicolae Robu, vineri, pe Facebook

Replica îi fusese dată cu două săptămâni mai devreme de Dominic Fritz pe pagina USR PLUS Timiș. El acuza o „monstruoasă coaliție” între PNL, pe de o parte, și PSD plus Pro România, pe de alta. Fritz declara punctual că „locuiește în Timișoara”, fără a preciza explicit dacă are domiciliul juridic, din cartea de identitate, în municipiu. Apoi se acoperea de deciziile Biroului Electoral și al judecătorilor care au decis validarea candidaturii și ajungerii sale la Primărie și promitea proiecte de infrastructură pentru Timișoara - o pledoarie pe mai multe paliere, dar care nu oferea nici un răspuns concret la întrebarea privind domiciliul legal. Cât despre „argumentul” naționalist invocat de Fritz, e important să subliniem că subiectul discuției nu este unul etnic - în Timișoara au domiciliu nu doar românii, ci și alte etnii -, ci unul juridic, privind imposibilitatea de a conduce primăria unui oraș în care nu ai avut domiciliul legal. Problema lui Fritz e adresa din buletin, nu etnia. Ceea ce ar putea explica și de ce Dan Barna, copreședintele partidului din care face parte și primarul Timișoarei, a militat recent pentru scoaterea domiciliului din cartea de identitate

După cum ActiveNews a relatat pe 28 septembrie 2020, Dominic Fritz este cetățean german, venit în România în 2003, și a candidat din partea USR-PLUS la Primăria Timișoarei, pe care a câștigat-o în detrimentul fostului primar, Nicolae Robu (PNL). Deși candidatura lui Dominic Fritz a fost contestată în instanță pe motiv că nu e cetățean român și nu a avut domiciliul în Timișoara, el a fost validat ca primar și, de atunci încoace, conduce municipiul în stilul obișnuit pentru USR-PLUS. El a devenit ținta furiei publice în primele 3 luni din 2021, când Timișoara s-a aflat în carantină zonală, iar protestatarii anti-restricții i-au cerut în stradă demisiaPentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews