ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


100 de ani de la Marea Unire, evenimentul cel mai așteptat al anului 2018, este umbrit, așa cum ActiveNews arăta AICI, de modul în care autoritățile locale din Alba Iulia înțeleg să permită defilarea gărzilor îmbrăcate în uniforma austriacă de epocă.

Deși Asociația Neamunit a trimis adrese către Primăria Alba Iulia, Prefectura județului Alba, Consiliului local Alba Iulia, Consiliul județean Alba și Ministerul Culturii și Identității Naționale, solicitând interzicerea defilării soldaților îmbrăcați în uniforme austriece de pe vremea în care Ardealul era sub ocupație austriacă, nu a existat niciun răspuns.
 
Mai mult, primarul din Alba Iulia nu a dorit nici măcar includerea Marșului Unirii, la care sunt așteptați zeci de mii de români de pretutindeni, în programul oficial al Zilei Naționale a României. Abia după ce George Simion, liderul Acțiunii 2012, a intrat marți în greva foamei, în semn de protest față de acest lucru, edilul din Alba Iulia, Mircea Hava, a promis că Marșului Unirii va fi inclus în program.

Același Mircea Hava, care nu este deranjat de o defilare a gărzilor habsburgice în Anul Centenarului, are o problemă cu faptul că Biserica nu este impozitată. 

Primarul din Alba Iulia a declarat marți că în cazul în care biserica va fi impozitată nu va muri credința, dar va face mult mai bine, în condițiile în care, în urmă cu câteva luni, a propus impozitarea ei. Hava a propus și impozitarea Armatei, informează agenția Mediafax, citată de businessmagazin.ro

Întrebat despre poziția sa cu privire la impozitarea Bisericii, Mircea Hava a declarat că mulți au înțeles că se vrea impozitarea clopotniței sau a naosului, însă nu a fost vorba de acest lucru.

„E vorba de tot ce înseamnă avere, de tot ce înseamnă altă activitate productivă, care există, legată de activitatea bisericii. E drept că și aici se pot face tot soiul de scheme care sunt în Grecia, banii care îi iau îi folosesc pentru săraci, să folosesc termenul acesta. Eu nu am nimic cu biserica. Cineva nu poate să-mi spună mie că am o problemă cu biserica pentru că de când sunt primar în Alba Iulia s-au construit atâtea biserici. Particip la tot și sunt creștin-ortodox”. 

De asemenea, Hava propusese în egală măsură și impozitarea Armatei, precizând că s-a referit la proprietățile ei.
 
„Legat de Armată, eu vorbesc de proprietățile Armatei. Nu vorbesc de Kalashnikov, de gloanțe de Sibiu sau de mașinile Armatei. Vorbesc de proprietăți care în Alba Iulia le-ați văzut că stau și se dărâmă, acum le-au reparat o parte. Vorbesc de terenuri care zac degeaba. Chiar crede cineva că va veni din nou Armata Populară Română dinainte de 1900 primăvara când o să avem un milion de ostași? Niciodată lucrurile acestea nu se mai întorc. Trăim în altă lume și dacă trăim în altă lume aș vrea ca toți să se trezească și toate aceste bunuri, să le spun așa, pot să intre în circuitul civil pentru că a civililor au fost, nu le-a adus cineva”, a mai spus Hava

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews