ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna trecută au fost înregistrate tot mai multe cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă. Potrivit primarului de Bălți, începând cu săptămâna viitoare, toate ședințele din cadrul Primăriei Municipiului Bălți vor avea loc cu obligativitatea purtării măștii de protecție, transmite Știripesurse.md

Pe parcursul săptămânii trecute, în oraș au fost înregistrate 375 de cazuri de infecții respiratorii virale acute, dintre care 245 la copii, transmite tvn.md.
 
Totodată a crescut și numărul cazurilor de gripă, fiind înregistrate 24 de cazuri, dintre care 11 în rândul copiilor. De cealaltă parte numărul infectărilor cu COVID-19 a este stabil. Săptămâna trecută au fost confirmate 25 de cazuri dintre care 7 la copii.

În oraș 17 copii sunt infectați cu varicelă, iar în spital este internat un copil cu scarlatină.

Pe lângă revenirea la regimul de mască, Alexandr Petkov a menționat și necesitatea instalării termometrului la intrarea în primărie. Această decizie vine în contextul în care situația epidemiologică din oraș a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de boli infecțioase.

„Aceasta este ultima ședință în primărie care se duce fără măști. Noi suntem într-o situație pre epidemiologică, dacă nu mă înșel. Rog să propuneți decizia și eu o semnez. Și distanța să o mai păstrăm. Și eu cred că trebuie de revenit și la termometrul cela de la intrare, iar accesul în primărie să fie controlat la temperatură”, spune și primarul  din Bălți, Alexandr Petkov.