ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Aliman, primarul din Deveselu, județul Olt, mort în urmă cu două săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus, a fost reales în funcție. Oamenii din Deveselu l-au votat pe Aliman, cu toate că știau că acesta a murit. Pentru că decesul primarului a survenit în urmă cu scurt timp, autoritățile nu au avut timp să schimbe buletinele de vot, iar oamenii din localitate, cu toate că știau că acesta a murit, l-au votat în continuare.  Așa se face că primele rezultate arată că Ion Aliman a fost reales în funcția de primar.
 
Totuși, localitatea va fi condusă de un viceprimar, ales după constituirea Consiliului Local, iar la un moment dat, alegerile se vor repeta.
 
După numărarea voturilor, zeci de localnici s-au deplasat în cimitir, ducându-i simbolic vestea lui Aliman.
 
„Un moment de reculegere în cinstea acestui Om. Domnu’ primar, să știți că i-am bătut la curu’ gol, e victoria dumneavoastră, v-o dedicăm! Și pe viitoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Să știți că și pe următoarea tot dumneavoastră v-o dedicăm. Știm că de acolo de unde sunteți ne vegheați. Dumnezeu să vă odihnească în pace! Nu vă vom uita niciodată. Eroul nostru!", s-a rostit în cimitir.