ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o zi după ce au anunțat că demisionează și în urma propunerii lansate tot luni de primarul general, privind revenirea asupra demisiei, medicii neurochirugi Ionuț Gobej și Dorin Bică de la spitalul Colentina vorbesc despre motivele gestului lor.


Invitați la emisiunea Perfect Imperfect, la TVR, cei doi medici au explicat din nou de ce au recurs la demisie, fiind nevoiți astfel să renunțe la un proiect important la care au muncit dar care, odată cu venirea noii conduceri la spitalul Colentina, a fost pur și simplu spulberat.

"Odată luată o astfel de decizie, de foarte mare importanță, nu poți să te răzgândești după douăsprezece ore. Noi am venit la Colentina pentru un proiect care este făcut praf și deturnat. Proiectul presupunea crearea unei secții de neurochirurgie, unde să se facă intervenții chirurgicale de complexitate foarte crescută. Aceste intervenții au fost făcute și erau făcute din ce în ce mai multe. Odată cu declanșarea acestei probleme, în iarnă (n.red. schimbarea managerului). Nu se poate ca atunci când vine un manager, să deturneze după cum bate vântul. El vine și stă în funcție 6 luni, un an, dar la mine e vorba de proiectul meu, de viața mea, de toată cariera mea. Acest proiect implică 100 de oameni, nu e vorba doar de noi doi. Suntem un grup de oameni antrenat să facă lucruri de o foarte mare complexitate și am ajuns să facem infiltrații, puncții și chestii banale”, a povestit Dorin Bică.

Medicul Ionuț Gobej a prezentat și o listă cu doctori de la Spitalul Colentina care au demisionat, începând din luna ianuarie, din aceleași motive. "Colegii noștri au preferat să o facă tăcut”, a spus Ionuț Gobej, care a vorbit și despre propunerea să preia interimatul Secției de neurochirurgie, venită din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Am avut o discuție agreabilă cu doamna Firea, aproximativ două ore. A făcut niște promisiuni cum că lucrurile se vor rezolva la Colentina, însă eu nu cred că pot pot fi rezolvate atâta timp cât managerul Silvi Ifrim rămâne în continuare. Ni s-a spus că se va organiza un concurs pentru manageri în viitorul apropiat. Cum aș putea să accept o astfel de ofertă când acum s-a scos la concurs un post de șef de secție la Neurochirurgie și concursul va avea loc peste câteva zile? Nu pot să mă înscriu la concurs, pentru că nu îndeplinesc condițiile legale, și anume nu am vechimea necesară de 5 ani”, a precizat medicul Ionuț Gobej.

"Într-un timp record de opt luni am creat din nimic o secție ultraperformantă în care erau posibile intervenții chirurgicale din cele mai dificile, în care foloseam tehnici minim invazive, un lucru foarte rar întâlnit chiar și în lume” – Ionuț Gobej, medic neurochirurg.