ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:45 Autorul atentatului care a avut loc duminică în Waukesha, Wisconsin, și care este interogat acum de poliție este Darrell Brooks, un rapper amator în vârstă de 39 de ani din Milwaukee, care a fost eliberat pe cauțiune din închisoare cu câteva zile înainte de a intra cu un SUV în mulțimea prezentă la o paradă de Crăciun, omorând cinci persoane și rănind alte zeci, informează The Daily Mail.

Brooks a fost reținut la scurt timp după ce un SUV de culoare roșie a intrat în parada anuală de Crăciun din orașul Waukesha, provocând moartea a cel puțin cinci persoane și rănirea a 40 de persoane - inclusiv a cel puțin 12 copii, duminică seara. 

Poliția din Waukesha nu a dat detalii despre modul sau locul în care l-a luat în custodie, iar acesta nu a fost încă pus sub acuzare. 

NBC News citează 5 surse neidentificate din rândul forțelor de ordine care spun că Brooks se află în arest pentru incidentul provocat. 

Pe 5 noiembrie, Brooks a fost acuzat de fugă de sub cauțiune, în contextul unui arest pentru infracțiune gravă, de punere în pericol a siguranței publice, de agresiune fizică, de tulburarea ordinii publice și de opunere de rezistență față de un ofițer de poliție, cu trei zile mai devreme, pe 2 noiembrie. 

Circumstanțele din jurul acelui incident rămân neclare, dar el a plătit o cauțiune de 1.000 de dolari în numerar pe 19 noiembrie, potrivit documentelor judiciare.  

Despre incidentul de duminică, poliția nu a confirmat dacă a fost un act terorist deliberat sau dacă Brooks a intrat accidental în mulțime după ce a pierdut controlul mașinii sale în timp ce fugea după o agresiune cu cuțite.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ: Scene de groază au avut loc duminică într-un oraș din suburbia Wisconsin, după ce o mașină a intrat în plin într-o paradă de Crăciun, provocând moartea a cinci persoane și rănirea altor 40 - inclusiv a cel puțin 12 copii, conform Daily Mail.
 
Un martor și-a amintit că a alergat printre cadavrele zdrobite, în încercarea de a-și găsi soția și cele două fiice, după ce echipa de dans a fetelor a fost lovită de un SUV roșu care a trecut cu viteză pe traseul paradei, lăsând străzile pline de cadavre, oase rupte și "fragmente de creier".
 The young girl dressed in all pink is seen enjoying the holiday parade on Sunday as the red SUV barrels down the road


'Erau pompoane și pantofi și ciocolată caldă vărsată peste tot. A trebuit să trec de la un corp zdrobit la altul pentru a-mi găsi fiica', a spus el. 'Soția și cele două fiice ale mele au fost aproape lovite. 

'Am văzut corpuri zburând. Am alergat pe traseul paradei pentru a-mi găsi fetele. Addison, fiica mea, a auzit pe cineva strigând 'mașină' și a fugit. Fetele de lângă ea au fost lovite.

'Am fost acolo. Erau copii mici și familii... răul este real, luptați cu el de fiecare dată când aveți ocazia'. 

Poliția spune că o infractorul este acum în custodie, dar nu au fost făcute arestări. De asemenea, ofițerii nu au dezvăluit un motiv, dar spun că nu exclud terorismul. 

Zeci de înregistrări video, menite să imortalizeze parada anuală, au ajuns să documenteze grozăvia - una dintre ele arătând cum o fetiță care dansa aproape de drum a fost ratată la limită de SUV.  

Brayden Kowalski, un tânăr de 19 ani, originar din Waukesha, a declarat că se afla la paradă împreună cu familia sa când a văzut "cadavre zburând peste tot".

'Puteai vedea fragmente de creier', a mai spus el. 'Erau destul de mulți oameni cu membrele rupte, ca o mulțime de picioare rupte, o mulțime de oameni care strigau cu picioarele rupte. A fost îngrozitor'. 

Jordan Woynilko, un bărbat din Milwaukee care a distribuit o înregistrare video cu urmările incidentului, a declarat că ieșea dintr-un pub de pe traseul paradei când a intrat într-o scenă de disperare și disperare. 

'Erau mame și tați care strigau după copiii lor, oameni care alergau de colo-colo', a spus el. 'Când am revăzut înregistrarea video, puteam auzi oamenii vorbind și spuneau: 'Sunt opt persoane rănite acolo jos'. Avem nevoie de o ambulanță aici'. Este o doamnă îngenuncheată pe jos plângând'.
 
 Children and the elderly were among those mowed down as the speeding SUV hit crowds of people in Waukesha, Wisconsin

Șeful departamentului de pompieri a declarat că 11 adulți, inclusiv un preot, și 12 copii au fost transportați de urgență la șase spitale diferite din zonă. Printre aceștia se numără mai multe femei în vârstă care făceau parte dintr-un car alegoric 'Dancing Grannies' și membri ai unei echipe de dans de eleve, potrivit rapoartelor.

Children's Wisconsin, un spital pediatric din Milwaukee, a declarat că tratează în momentul de față 15 pacienți de la locul accidentului.  De asemenea, Aurora Medical Center-Summit, un spital din comitatul Waukesha, a declarat pentru CNN că tratează 13 pacienți.   
 
VIDEO: