ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primele demiteri din Poliție după scandalul polițistului-pedofil.  Comisarul șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, a fost eliberat din funcție până când situația se va clarifica. De asemenea, potrivit unui comunicat al Poliției Române, cercetările continuă în acest caz pentru a se vedea dacă agentul a fost sau nu protejat.


„Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de șeful Poliției Române la Brigada Rutieră București s-au dispus următoarele:

1.Eliberarea din funcție a comisarului șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, sef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situației de fapt; 

2.Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea inițierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcție de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale; 

3.Cercetarea disciplinară a șefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a polițiștilor rutieri, precum și a psihologului unității cu privire la activitatea desfășurată. Precizăm că, verificările sunt in desfășurare, pentru a se clarifica întreaga situație de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, precizează un comunicat al Poliției.

Polițistul suspectat de pedofilie, reținut luni pentru 24 de ore, și-a recunoscut faptele în fața anchetatorilor. Cazul de agresiune sexuală de vineri nu este primul. Eugen Stan, polițist la Brigada Rutieră, a recunoscut și că este autorul altor două agresiuni sexuale.