ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înainte de începerea meciului amical Anglia-România, disputat pe Riversite Stadium din Middlesbrough, fotbaliștii englezi au îngenuncheat pentru mișcarea „antirasistă” Black Lives Matter, gest care a fost preluat și de echipa națională a României, mai puțin de Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu, care au rămas în picioare până la începerea partidei.

Chiar și în Anglia, suporterii prezenți au huduit momentul. BBC a relatat că "Huiduielile au fost acoperite de aplauze, așa cum era normal(...) Au fost reacții foarte diversificate când jucătorii Angliei au îngenuncheat înainte de startul meciului. Huiduielile puternice și prelungite au fost combinate cu multe aplauze", potrivit Digisport

Întrebat de ce a ales să nu îngenuncheze, Nicolae Stanciu a declarat că acest gest nu ar fi reprezentat soluția pentru presupusele mișcări anti-rasiste:

"Am facut acelasi lucru, cu echipa mea, cu Slavia in sferturi, cand am jucat cu Arsenal.
Mi se pare normal sa fac acest gest pentru colegul meu la Slavia, Kudela, care a primit o suspendare de 10 etape fara nici o proba, doar ca a auzit un alt coleg de-ai lui cuvantul acela pe care nu pot sa-l pronunt.

Am decis sa nu mă pun in genunchi. Nu cred ca acesta este soluția", citează Ziare.com 

Gigi Becali a aplaudat gestul celor doi fotbaliști români de a nu îngenuchea pentru BLM. Patronul FCSB-ului s-a arătat sceptic în privința mișcării „anti-rasiste” : ”Sunt niste gesturi false, sunt facute la cererea unor fundatii, asociatii”. 

"De ce sa ingenunchezi. Ce rol are ingenunchierea?

Cum spun despre mine ca sunt rasist, si eu fac 2-3 manastiri prin Rwanda, Burundi..

Daca ei sunt negrii, cum sa le spun? Sa le spun ca sunt albi?

Trimit foarte multi bani acolo, ajut.

Am trimis bani la Episcopia din Rwanda, Burundi, Uganda pentru spitalele de COVID", a continuat Becali, potrivit Ziare.com