ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul NATO, Jens Stoltenberg, a susținut, după discursul lui Putin, că „Rusia este agresorul. Este un an de când a lansat invazia și nu vedem niciun semn că Putin nu se pregătește pentru pace. El se pregătește și pentru mai mult război. Putin nu trebuie să câștige”, a spus Jens Stoltenberg, potrivit Știripesurse

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat Rusia să își reconsidere decizia de a suspenda aderarea la tratatul New Start, potrivit Reuters.
 
Cu toate acestea, Vladimir Putin a anunțat suspendarea unilaterală de către Moscova a participării sale la noul tratat nuclear START cu Statele Unite.

"Începând de astăzi, Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive", a declarat Putin în discursul său de astăzi, potrivit Epoch Times.

Stoltenberg a spus că NATO plănuiește să organizeze o întâlnire cu experți în achiziții de armament pentru a se asigura că Ucraina are armele de care are nevoie, a transmis Mediafax.

O victorie a Rusiei în Ucraina ar fi "periculoasă pentru întreaga lume", iar Occidentul nu poate lăsa să se întâmple acest lucru, a declarat Stoltenberg.

În cadrul unei conferințe de presă, Jens Stoltenberg a declarat că, dacă Moscova ar cuceri Ucraina, ar arăta că "agresiunea funcționează și că forța este recompensată". "Ar fi periculos pentru propria noastră securitate și pentru întreaga lume, așa că trebuie să susținem și să ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina", a adăugat el.
 
În altă ordine de idei, ca reacție la discursul lui Putin, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a luat decizia de a suspenda activitatea Centrului Rus pentru Cultură și Știință din România. Ambasadorul rus la București a fost chemat la MAE pentru a fi notificat asupra acestei decizii, mai scrie Știripesurse.

”Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul Federației Ruse la București a fost convocat marți, 21 februarie 2023, la sediul MAE, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, pentru a fi notificat cu privire la decizia autorităților române de a suspenda activitatea Centrului Rus pentru Cultură și Știință din România”, a comunicat MAE.
 
Reacțiile nu au întârziat să apară și în administrația Zelenski:

Consilierul lui Zelenski, Podaliak, a declarat că Vladimir Putin și-a demonstrat "irelevanța și confuzia" în discursul de marți în fața Adunării Federale Ruse, mai amintește sursa citată.
 
"Putin și-a demonstrat public irelevanța și confuzia", a scris Podolyak pe Twitter. "Pentru că peste tot există "naziști, marțieni și teorii ale conspirației".