ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea vaccinării obligatorii naște deja primele incidente. Elena Valentina Pleșca, o tânără mamă, a dezvăluit pe pagina de Facebook că, după ce a refuzat să-și vaccineze băiețelul, a avut o ciocnire dură cu medicul de familie pe această temă. Ea susține că a i s-a pus în vedere să ia în calcul mutarea dosarului micuțului la un alt doctor. Motivul invocat de medicul de familie a fost acela că ar putea fi amendat pentru refuzul mamei de a-și imuniza băiatul.

„Am fost acum la medicul de familie al copilului și doamna doctor îmi spunea că trebuie să-mi vaccinez copilul cu vaccinul ROR. În momentul în care am început să-i spun doamnei doctor că nu am încredere în vaccinurile actuale și în compoziția lor, a început să se supere foarte foarte tare. I-am zis: Doamna doctor, cum puteți să îmi spuneți mie că vaccinurile sunt bune dacă în compoziția lor sunt 26 de virusuri care nu au ce căuta acolo? Și zice: „Da, așa este, sunt virusuri care sunt necunoscute”. Păi bun, și dacă recunoașteți dumneavoastră acest lucru, cum îmi puteți spune mie că trebuie să îmi vaccinez copilul pentru că așa se face și ca nu e nicio problemă, că așa știe dânsa. Da? Deci doamna doctor nici nu a studiat compoziția vaccinurilor, dar vine să mi-l impună oarecum.

Când a văzut ca știu despre ce este vorba cu vaccinurile mi-a zis: „știți, că dacă iau amendă din cauza dumneavoastră, că refuzați vaccinarea, o să vă rog să vă căutați alt medic”. Dacă doctorii impun vaccinarea sub amenințare, vă dați seama că ceva este necurat la mijloc. (...) Am semnat că refuz vaccinarea”, a povestit ea, într-o filmare postata pe contul de Facebook.

Reamintim că Plenul Senatului a adoptat luna trecută, cu 99 de voturi ”pentru” și o abținere, proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sancțiuni pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor, sancțiuni ce pot merge de la avertisment și până la amenzi de 10.000 de lei. 
 
Peste 1.500 de persoane au protestat zilele trecute, în Capitală, formând un lanț uman în fața Palatului Parlamentului, față de proiectul privind legea vaccinării, despre care spun că încalcă Constituția. De asemenea, Opt ONG-uri -  Asociația Pro Consumatori, Asociația Pro Decizii Informate, Asociația Lion Mentor, Alianța Părinților din România, Asociația Christiana, Asociația pentru Apărarea Dreptului la Proprietate și Sănătate al Cetățeanului, Asociația Învață să zbori și Alianța pentru Demnitate Națională au pichetat, la începutul săptămânii, sediile principalelor partide politice.