ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


William Shakespeare, primul om din lume căruia i s-a administrat vaccinul anti-Covid, a murit la spital la vârsta de 81 de ani, după ce a suferit un atac cerebral. Bill, așa cum era cunoscut, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume  pe 8 decembrie, când a primit vaccinul Pfizer/BioNTech la Spitalul Universitar Coventry, informează Daily Mail.

Fostul angajat al Rolls Royce și consilier parohial a decedat în urma unui accident vascular cerebral joia trecută, a anunțat University Hospitals Coventry and Warwickshire NHS Trust,  la același spital unde a primit celebrul vaccin. 

În momentul în care a murit, s-a făcut mare caz de faptul că se numea William Shakespeare și că era din Warwickshire. Omagiindu-și soțul, Joy, în vârstă de 53 de ani, a declarat: "Bill a fost atât de recunoscător pentru că i s-a oferit oportunitatea de a deveni unul dintre primii oameni din lume cărora li s-a administrat vaccinul. A fost un lucru de care era extrem de mândru - îi plăcea să vadă acoperirea mediatică și diferența pozitivă pe care a reușit să o facă în viețile atâtor oameni.

„Vorbea adesea cu oamenii despre asta și îi încuraja întotdeauna pe toți să se vaccineze ori de câte ori putea”.  

Ea a adăugat: "Bill a avut parte de cea mai minunată îngrijire la spital. Absolut minunate. Tot personalul a fost atât de grijuliu, plin de compasiune și respectuos și nu am putea fi mai recunoscători. Sunt o cinste absolută pentru profesia lor și pentru NHS".

Bill, născut în Coventry, a fost consilier parohial timp de peste 30 de ani la Consiliul parohial Allesley și guvernator la Coundon Court Secondary School timp de peste două decenii. De asemenea, a fost implicat în plantarea a sute de copaci în Coundon Wedge, Allesley și în crearea pădurii Coundon Wood. 

"Lui Bill îi plăcea să întâlnească oameni și să îi ajute în orice mod posibil", a declarat Joy. 'Mai presus de toate a fost un soț, tată și bunic minunat, poreclit Pop Pops de către nepoți. A lăsat o amprentă uriașă asupra tuturor celor care l-au cunoscut și ne va lipsi foarte mult'.

A fost un pacient de lungă durată la secția de fragilitate a spitalului din Coventry. Era internat în secție când a primit vaccinul în decembrie, pe care l-a descris ca fiind 'minunat'.  O fotografie cu domnul Shakespeare primind vaccinul în timp ce purta o pereche de papuci de Crăciun și halatul de spital a ținut primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. 

Domnul Shakespeare a fost a doua persoană care a primit vaccinul anti-covid, după ce Margaret Keenan, în vârstă de 91 de ani, l-a primit pe al său la același spital cu câteva momente mai devreme.