ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul cort pentru colectarea legumelor și fructelor românești, care vor ajunge în rețeaua de magazine „Unirea”, a fost inaugurat, marți, la Vădăstrița, în județul Olt, anunță Gazeta Nouă.

 Potrivit sursei citate, reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că, în perioada următoare, vor mai fi amplasate trei astfel de corturi în județul Olt.

„Am inaugurat primul cort ( depozit) al Casei de Comerț Agroalimentar «Unirea» - alocat Cooperativei Legume Oltenești Vădăstrița. Urmează corturile cooperativelor din Urzica, Izbiceni, Strejești”, a spus Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Acesta a precizat că legumele și fructele colectate în aceste corturi vor fi sortate și vor ajunge în magazinele 100% românești, deschise de Ministerul Agriculturii în cadrul Casei de Comerț „Unirea”. Astfel de magazine vor funcționa și în Craiova, Pitești și Sibiu. La Sibiu, magazinul de brânzeturi a fost deschis luni.

Planul Ministerului Agriculturii este să înființeze 80 de magazine de acest gen, în toată țara.
Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat, în februarie, că intenționează să deschidă magazine de stat, în care producătorii români să-și vândă marfa.