Primul cort pentru colectarea legumelor și fructelor românești, care vor ajunge în rețeaua de magazine „Unirea”, a fost inaugurat, marți, la Vădăstrița, în județul Olt, anunță Gazeta Nouă.

 Potrivit sursei citate, reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat că, în perioada următoare, vor mai fi amplasate trei astfel de corturi în județul Olt.

„Am inaugurat primul cort ( depozit) al Casei de Comerț Agroalimentar «Unirea» - alocat Cooperativei Legume Oltenești Vădăstrița. Urmează corturile cooperativelor din Urzica, Izbiceni, Strejești”, a spus Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Acesta a precizat că legumele și fructele colectate în aceste corturi vor fi sortate și vor ajunge în magazinele 100% românești, deschise de Ministerul Agriculturii în cadrul Casei de Comerț „Unirea”. Astfel de magazine vor funcționa și în Craiova, Pitești și Sibiu. La Sibiu, magazinul de brânzeturi a fost deschis luni.

Planul Ministerului Agriculturii este să înființeze 80 de magazine de acest gen, în toată țara.
Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat, în februarie, că intenționează să deschidă magazine de stat, în care producătorii români să-și vândă marfa.

 

 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews