ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul ofițer transgender al armatei americane și soția sa anestezist au fost acuzați că au oferit Rusiei informații medicale pentru a ajuta invazia în Ucraina, conform Departamentului de Justiție american, scrie mariustucă.ro

Se pare că medicul, care este, de altfel, primul transgender din armata americană, ar fi încercat să se alăture armatei ruse, doar că i s-a spus că Rusia vrea doar persoane care au experiență de luptă, ceea ce el nu avea.

Henry și Gabrielian(ofițerul transgender și soția sa) s-au întâlnit cu o persoană despre care credeau că era asociată cu guvernul rus, dar care era un agent sub acoperire, se arată în rechizitoriu. 

Cuplul i-ar fi spus agentului că ar putea transmite Rusiei dosarele medicale ale militarilor americani, ale membrilor familiei militarilor și ale altor persoane. 

După ce au aranjat o întâlnire la un hotel, Gabrielian i-ar fi furnizat agentului informații medicale despre două persoane: soția unui angajat de la Office of Naval Intelligence și un veteran al Forțelor Aeriene ale SUA. Gabrielian a subliniat o problemă medicală în prima înregistrare pe care Rusia ar putea-o exploata, a spus Departamentul de Justiție. 
 
 (Jamie Lee Henry)
1-jamie-lee-henry.png