Primul smartphone inventat și produs la Râmnicu Vâlcea va fi lansat pe piață la începutul lui noiembrie. Patru tineri pasionați de tehnologie au lucrat la acest proiect mai bine de patru ani. Acum telefoanele lor inteligente vor putea ajunge și la utilizatori, scrie tvr.ro
 
Cel care a avut ideea de a crea un smartphone a fost Ștefan. Tânărul a lucrat în domeniul telefoniei mobile în Italia. Dacă la început totul a pornit ca o distracție, la un moment dat s-a transformat într-o afacere în toată regula. Tinerii știu că vor avea o concurență mare pe piață, dar sunt încrezători în munca lor și spun că telefoanele lor sunt reușite.

Cu o carcasă din aluminiu și un ecran full HD, telefoanele românești făcute în Vâlcea vor fi disponibile în trei modele și vor avea prețuri între 1100 și 2000 de lei.

Vâlcenii se bucură că proiectul va crea locuri de muncă.

Tinerii au proiectat și au donat și trei proteze bionice. Iar pe viitor vor să își facă un atelier unde să asambleze drone.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews