ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Primul smartphone inventat și produs la Râmnicu Vâlcea va fi lansat pe piață la începutul lui noiembrie. Patru tineri pasionați de tehnologie au lucrat la acest proiect mai bine de patru ani. Acum telefoanele lor inteligente vor putea ajunge și la utilizatori, scrie tvr.ro
 
Cel care a avut ideea de a crea un smartphone a fost Ștefan. Tânărul a lucrat în domeniul telefoniei mobile în Italia. Dacă la început totul a pornit ca o distracție, la un moment dat s-a transformat într-o afacere în toată regula. Tinerii știu că vor avea o concurență mare pe piață, dar sunt încrezători în munca lor și spun că telefoanele lor sunt reușite.

Cu o carcasă din aluminiu și un ecran full HD, telefoanele românești făcute în Vâlcea vor fi disponibile în trei modele și vor avea prețuri între 1100 și 2000 de lei.

Vâlcenii se bucură că proiectul va crea locuri de muncă.

Tinerii au proiectat și au donat și trei proteze bionice. Iar pe viitor vor să își facă un atelier unde să asambleze drone.