ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al Arizonei a intentat marți un proces prin care încearcă să invalideze cele mai recente cerințe ale președintelui Biden privind vaccinul COVID-19 pentru lucrătorii federali și marile companii, devenind astfel primul stat care contestă în justiție cele mai noi reguli ale administrației, potrivit CBS News.

Într-o plângere de 14 pagini depusă la o instanță federală districtuală din Arizona, procurorul general Mark Brnovich a susținut că noile cerințe de vaccinare ale președintelui Biden discriminează în mod neconstituțional cetățenii americani, deoarece imigranții fără documente reținuți de forțele de ordine federale nu sunt supuși unei cerințe federale de vaccinare. 

Deși detaliile politicilor sunt încă în curs de elaborare și nu au fost încă făcute publice, procurorul general a declarat că acestea reprezintă o încălcare "flagrantă" a clauzei constituționale privind protecția egală.

"Pe scurt: străinii neautorizați nu vor fi supuși niciunei cerințe de vaccinare chiar și atunci când vor fi eliberați direct în Statele Unite (unde majoritatea vor rămâne), în timp ce aproximativ o sută de milioane de cetățeni americani vor fi supuși unor cerințe de vaccinare fără precedent", a declarat statul în fața instanței. "Acest lucru reflectă o marcă inconfundabilă - și neconstituțională - de favoritism în favoarea străinilor neautorizați."

Brnovich a susținut că "respectul administrației Biden pentru drepturile individuale" prin mandatele de vaccinare "pare să se extindă doar" la imigranții fără acte. El cere instanței să declare neconstituționale noile politici de vaccinare și să blocheze administrația Biden să impună cetățenilor americani sau rezidenților legali mandate de vaccinare COVD-19 care diferă de cele aplicate migranților fără documente. 

"Administrația Biden ignoră încă o dată legile și precedentele noastre pentru a-și impune agenda radicală", a declarat Brnovich într-un comunicat. "Nu poate exista nicio discuție serioasă sau științifică despre limitarea răspândirii COVID-19 care să nu înceapă la granița noastră sudică."

Biden a anunțat săptămâna trecută noile sale cerințe de vaccinare, cele mai ample care vor fi impuse în timpul pandemiei COVID-19. Pe lângă semnarea unor ordine executive prin care se cere ca toți angajații și contractorii din cadrul executivului federal să fie vaccinați, președintele a mai spus că Departamentul Muncii va elabora o regulă de urgență pentru a cere tuturor angajatorilor cu cel puțin 100 de angajați să impună ca forța lor de muncă să fie complet vaccinată sau să se supună unor teste regulate.
 
Companiile care nu se conformează normei de la Administrația pentru Sănătate și Securitate în Muncă a Departamentului Muncii ar putea fi supuse unor amenzi de 14.000 de dolari pentru fiecare încălcare. Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat săptămâna trecută reporterilor că nu există o obligație de vaccinare pentru migranții de la granița de sud.

Experții juridici nu sunt de acord dacă cerințele de vaccinare ale președintelui Biden ar rezista unui control legal, iar o serie de guvernatori republicani au promis că vor da în judecată administrația Biden din cauza viitoarei reguli privind cerințele de vaccinare pentru companiile private.

Brnovich a argumentat că, deoarece Arizona este un stat de frontieră, "suferă în mod disproporționat din cauza poverii legate de imigrație".

Cu toate acestea, președintele pare să nu fie descurajat de amenințarea cu acțiuni în justiție împotriva noilor sale cerințe. Întrebat vineri care este mesajul său pentru republicanii care se angajează să îi dea în judecată, el a răspuns: "Dați-i drumul