ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 9 iunie, pe lângă alegerile europarlamentare, românii își vor alege primarii, consilierii locali, consilierii județeni și președinții consiliilor județene. Mai jos, principalii candidați AUR la primăriile din țară:
 
Candidatul AUR la Primăria Capitalei:

Mihai Enache

În vârstă de 36 de ani, Mihai Enache a absolvit Facultatea de Administrație Publică din cadrul SNSPA în anul 2010, are un masterat în Administrație Publică și Dezvoltare Durabilă, iar în 2017 a terminat a doua facultate, de Drept, la Universitatea Nicolae Titulescu din București.

El a lucrat în Primăria Sectorului 4 și a fost directorul de investiții al instituției. În martie 2023, a pus bazele Caravanei Medicale AUR, fiind manager de proiect.

Mihai Enache a spus că, dacă va fi ales primar, nu va autoriza „sub nicio formă desfășurarea paradelor homosexuale” în București pentru că „afectează dezvoltarea normală a copiilor”.

Candidatul AUR la Sectorul 1: Ramona Ioana Bruynseels

Candidatul AUR la Sectorul 3: Marco Niță

Candidatul AUR la Sectorul 4: Matei Ștefănescu

Candidatul AUR la Sectorul 5: Lidia Vadim-Tudor

Candidatul AUR la Sectorul 6: Monica Iagăr

Candidatul AUR la Primăria Cluj Napoca: Călin Cozma - Artist liric, bas-bariton cu peste 300 de spectacole interpretate pe scene internaționale, antreprenor cu afaceri în agricultură și horeca. A dezvoltat patronate și conduce federații naționale.
 
Candidatul AUR la Primăria Timișoara: Ilie Vasile Sârbu 

Fost ziarist, Ilie Sîrbu a candidat independent în 2020 la Primăria Timișoara, susținut de AUR. După alegerile s-a alăturat viceprimarului liberal de Timișoara, Cosmin Tabără, în calitate de consilier. Din 21 martie a devenit membru al Alianței pentru Unitatea Romanilor.

Ilie Sîrbu este și fondatorul Asociația Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei, având o activitate prolifică în salvarea și conservarea patrimoniul cultural construit, imaterial și intelectual al Timișoarei și al Banatului.

Candidat AUR Primăria Oradea: Costel Moza, economist și antreprenor

Costel Moza, antreprenor cunoscut în Oradea, care în ultimii 10 ani a dezvoltat mai multe business-uri de succes în municipiu, aduce în prim-plan valorile familiei și credinței ca surse de inspirație, pledând pentru protejarea acestora într-un climat social tulbure.

Candidatul AUR la Primăria Arad: Leontin Aslău

Candidatul AUR la Primăria Brașov: Deputatul Dan Tanasă

Candidatul AUR la Primăria Sibiu: Sebastian Suciu - stomatolog, fost cadru didactic, fost vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților

Candidatul AUR la Primăria Târgu-Mureș: Cristian Vântu - doctor, membru al Colegiului Regal al Medicilor de Familie din Marea Britanie, al Asociației Medicilor de Familie Mureș, al Societății Române de Ultrasonografie în Medicină și Biologie și al Resuscitation Council UK/ European Resuscitation Council, membru al General Medical Council din Regatul Unit pentru care lucrează și în prezent ca evaluator în procesul de relicențiere periodică a medicilor din Marea Britanie.,

Candidatul AUR la Primăria Suceava: Cătălin Axinte - preot slujitor la Biserica Sf. Mina din cartierul Obcini

Candidat AUR la Primăria Bacău: Dragoș Ștefan - fost viceprimar în perioada 2016-2020 din partea ALDE și consilier local în mandatul 2020-2024 din partea PMP

Candidat AUR la Primăria Iași: Medicul Tudor Ciuhodaru

Candidat AUR la Primăria Galați: Daniela Vreme - economist, cu o experiență vastă în administrația locală

Candidat AUR la Primăria Pitești: Ionuț Condrea

Candidat AUR la Primăria Craiova: Marian Vasile - Are 16 ani de experiență în administrația publică, iar de 12 ani a reprezentat vocea opoziției, vocea care a apărat interesele craiovenilor în Consiliul Local

Candidat AUR la Primăria Constanța: Ovidiu Cupșa

Candidat AUR la Primăria Brăila: Florin Cîrligea
 
Candidat AUR la Primăria Ploiești: Alexandru Săraru

 
Dacă doriți să vedeți lista completă a candidațiilor AUR pentru alegerile locale din acest an accesați harta interactivă a Biroului Electoral Central
 
Vedeți AICI lista candidaților AUR pentru Parlamentul European