ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După opt ani în fruntea Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Mihaela Geoană a predat ștafeta Principesei Margareta.

Principesa Margareta a fost aleasă vineri, în funcția de președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, în cadrul Adunării Generale a Societății Naționale de Cruce Roșie, care s-a desfășurat la Brașov. Fostul președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Mihaela Geoană, aleasă de două ori în această funcție, a predat astfel conducerea societății.

Principesa Margareta a obținut 75 de voturi, iar Dumitru Costin, cel de-al doilea candidat, a obținut 11 voturi.

"Mulțumesc foarte mult pentru încredere și nu numai pentru asta și pentru că decizia dorită închide un cerc astăzi și vindecă o rană. Mi-ați oferit locul unde a fost și străbunica mea Regina Maria. Vă mulțumesc, Mihaela Geoană, pentru tot ce ați făcut în cele două mandate și sper să fiu la înălțime. Să aveți încredere în loialitatea mea și în energia mea și o să fac totul ca să fiu o președintă bună și să mergem împreună mai departe cu Crucea Roșie. Mulțumesc din inimă și spor la treabă", a declarat, în apauzele celor prezenți, Principesa Margareta.

În cadrul Adunării Generale a Societății Naționale de Cruce Roșie au fost aleși șase vicepreședinți între care dr. Raed Arafat și Victor Paul Dobre.

Potrivit Statutului Crucea Roșie, art. 43, "Președintele este personalitatea reprezentativă a Societății Naționale de Cruce Roșie din România. Reprezintă SNCRR în raporturile cu orice altă instituție și organizație din țară, precum și în relațiile internaționale”. Statulul mai stipulează că "funcția de președinte este funcție onorifică" și că "mandatul președintelui este de 4 ani", iar o persoană nu poate deține funcția de președinte decât pentru cel mult două mandate care pot fi și succesive.