ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principesa Margareta a criticat joi în fața ambasadorilor dublul standard aplicat României față de alte statele membre UE, cu accent pe MCV și aderarea la Schengen.
 
Custodele Coroanei a găzduit joi, 21 noiembrie, la Palatul Regal, seara anuală dedicată de Familia Regală Corpului Diplomatic acreditat la București, eveniment în cadrul căruia a susținut un discurs în care a atras atenția că „tinde să creeze teama că așa-numitul Mecanism de Cooperare și Verificare, pe care România l-a semnat fără ezitate în anul 2007 ca măsură tranzitorie, va deveni, de facto, o decizie permanentă” și că „același lucru este valabil și pentru aplicarea Acordului Schengen, în cazul căruia, orice facem, nu este niciodată suficient”.

”Trebuie să ne amintim că această luptă – în care România trebuie să accepte că are o mare responsabilitate – este mai bine dusă dacă există un spirit de dreptate în modul în care toate țările Uniunii Europene sunt tratate. Dar, deși am căzut de acord, acum doi ani, asupra celor 12 puncte fundamentale care trebuiau atinse în această privință, am descoperit anul trecut că avem opt recomandări suplimentare pe care trebuia să le îndeplinim. Acest fapt tinde să creeze teama că așa-numitul Mecanism de Cooperare și Verificare, pe care România l-a semnat fără ezitate în anul 2007 ca măsură tranzitorie, va deveni, de facto, o decizie permanentă”, a spus Margareta. 

Custodele Coroanei a făcut referire în acest context și la blocarea, la nesfârșit, a accesului României în Schengen, în condițiile în care România a îndeplinit toate condițiile de aderare. ”Același lucru este valabil și pentru aplicarea Acordului Schengen, în cazul căruia, orice facem, nu este niciodată suficient. Din nou, nu sugerez să primim un tratament special. Și nici nu mă număr printre cei care cred că România este victimizată; sunt pe deplin conștientă de presiunile pe care le au alte guverne ale Uniunii Europene”, a spus Margareta. Cu toate acestea, merită de subliniat faptul că o Românie care se simte tratată egal cu celelalte țări și care nu primește nici mai mult, nici mai puțin decât sarcinile tuturor celorlalte state membre ale UE, este un partener mai bun pentru voi, pe termen lung”, a spus Principesa Margareta.

La jumătatea lunii octombrie, Principesa Margareta, Custodele Coroanei a susținut un discurs critic la Insitutul Olandez de Realații Internaționale de la Haga, în care i-a criticat pe olandezi pentru blocarea accesului țării noastre în Schengen și a atras atenția UE că, preocupată excesiv de procesul de integrare a unor state, a neglijat viziunea de ansamblu a construcției și a ajuns să vadă doar jumătatea goală a paharului, tratându-i pe alții cu „aere de superioritate”.