ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele organizației caritabile a prințului Charles a demisionat, iar un alt director executiv s-a retras temporar din funcție pe fondul unei anchete privind acceptarea unei sume de șase cifre de la un bancher rus condamnat anterior pentru spălare de bani, informează The Daily Mail.

Autoritatea scoțiană de reglementare a organizațiilor caritabile a demarat o anchetă în acest caz la începutul săptămânii, în urma unor rapoarte potrivit cărora organizația caritabilă a primit inițial 100.000 de lire sterline de la Dmitry Leus, dar a respins suma totală după ce comisia sa de etică s-a arătat îngrijorată.

Dmitry Leus credea că a dat 500.000 de lire sterline Fundației Prințului prin intermediul unor terți, potrivit unor rapoarte anterioare. 

Investigația autorității de reglementare a fost deschisă în urma unor rapoarte conform cărora Charles a scris o scrisoare în care îi mulțumea lui Leus pentru bani și îi sugera că s-ar putea întâlni după pandemie.

Președintele Fundației Prințului, Douglas Connell, a demisionat astăzi, afirmând că el se face vinovat „dacă se dovedește că a avut loc o abatere gravă”.

Și se pare că și Chris Martin, directorul executiv pentru dezvoltare al fundației, s-a retras temporar din funcție, până la aflarea rezultatului anchetei. 
 
Cităm mai jos scrisoarea prin care Prințul Charles îi mulțumea „filantropului” rus: