ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prinţul Charles al Marii Britanii a ajuns duminică seară la conacul său din satul Valea Zălanului, unde obişnuieşte să vină de câţiva ani la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie pentru a-şi petrece câteva zile de vacanţă.

Prinţul a fost întâmpinat în faţa reşedinţei sale de mai mulţi localnici, care i-au urat bun venit, şi a înnoptat la conac.

Programul vizitei prinţului Charles nu este cunoscut, dar, potrivit unor surse neoficiale, în cursul zilei de luni va rămâne la Valea Zălanului, unde e posibil să asiste la un concurs de cosit şi la un mic spectacol susţinut de copiii din zonă. E posibil, de asemenea, ca în zilele următoare prinţul să viziteze şi alte localităţi din Transilvania unde deţine proprietăţi, cum ar fi Viscri, din judeţul Braşov.
 
Primarul comunei Malnaş, Kasleder Jozsef, a declarat pentru Agerpres că la Valea Zălanului a funcţionat prima fabrică de sticlă din Transilvania, care a furnizat geamuri colorate pentru Biserica Neagră din Braşov şi Catedrala Sfântul Mihail din Cluj. Glăgăria a fost construită de familia contelui Kalnoky, dar în 1860 fabrica a fost distrusă de un incendiu şi nu s-a reconstruit, scrie site-ul Vocea Transilvaniei.

Prinţul a cumpărat în Valea Zălanului un conac vechi, pe care l-a restaurant şi care este deschis turiştilor, cu excepţia perioadei în care el se află în România. Este considerată una cele mai frumoase proprietăţi din lume, fiind menţionată în prestigioasa revistă americană ”Vanity Fair’.

Anul trecut, prinţul Charles a participat la o agapă cu sătenii din Valea Zălanului. El a mai vizitat Biserica Neagră din Braşov, Biserica Sfântul Nicolae, precum şi muzeul primei Şcoli româneşti din Şcheii Braşovului.