ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Poliției Române, Benone Matei, a transmis, luni, că Prințul Paul al României, condamnat în dosarul "Ferma Băneasa" la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, a fost prins de autoritățile din Malta în urma informațiilor transmise de polițiștii români, notează Știripesurse.

„A avut loc un schimb de informații cu poliția din Malta. În urma informațiilor transmise de polițiștii români, persoana (...) a fost localizată într-un resort. (...) A fost reținut și urmează să fie sesizată instanța. Poliția Română l-a localizat și a transmis în timp real informații colegilor din Malta. Din datele pe care le avem, nu a opus rezistență”, a declarat Benone Matei, într-o conferință de presă.

În 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Remus Truică la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prințul Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu executare.