ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă îi sărbătorește azi pe Sfântul Moise Etiopianul, care din tâlhar a devenit călugăr, pe Sfânta Șushanik (Suzana), care a fost soția prințului Varsken al Georgiei, conducătorul provinciei Hereti, adânc pătrunsă de dragoste și frica de Dumnezeu, și pe Sfântul Cuvios Iosif Isihastul.

Sfântul Cuvios Iosif Isihastul a fost unul dintre cei mai remarcați nevoitori athoniți ai secolului al XX-lea. Datorită ucenicilor săi, care au transmis și au pus în practică învățătura și modul său de viață în comunități din ce în ce mai mari, el poate fi considerat pe bună dreptate principalul autor al actualei restaurări a tradiției rugăciunii inimii din Muntele Athos, potrivit Doxologia. Vă oferim cu această ocazie o înregistrare de la privegherea cu Dumnezeiasca Liturghie pentru Sf. Iosif Isihastul: cântă Grupul Nectarie Protopsaltul la Mănăstirea Diaconești. AUDIO/VIDEO: