ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prostituția, legalizată sau nu, aduce cu sine sclavie, abuz și exploatare sexuală, inegalitate între sexe, abuz sexual asupra copiilor, criminalitate organizată, degradarea femeilor la stadiul de „obiect sexual” și multe alte rele care contravin interesului general al societății și interesului individual al persoanei, susține asociația Pro Vita într-o reacție la afirmațiile fostului președinte privind necesitatea legalizării prostituției după cazul de la Caracal.
 
Într-un text postat pe Facebook, asociația Pro Vita susține că greu „poate fi concepută o mai mare ofensă la adresa femeii decât propunerea lui Băsescu, mai ales făcută în acest context și în aceste condiții”, subliniind că prostituția constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la DEGRADAREA ființei umane, la eșecul civilizației. Asociația consideră, de asemenea, că  adoptarea unei legi privind legalizarea prostituției „nu poate fi văzută decât ca mărturie a degradării morale sau ca un act de înaltă iresponsabilitate politică, de corupție sau de trădare a intereselor unei națiuni”.

Acesta este comunicatul:
 
”Legiferarea bordelului constituie una dintre cele mai perfide și eficace strategii pentru a submina existența unui stat

RĂSPUNS la propunerea președintelui T. Băsescu de legiferare a PROSTITUȚIEI în România, ca pretinsă metodă de a preveni cazurile de răpiri, viol și trafic de carne vie:

Am putea oare să acceptăm ca SURORILE sau FIICELE noastre să practice vreodată „meseria” de prostituată?

Dacă întrebarea ne jignește, atunci să recunoaștem că, validând prostituția ca "meserie”, nu facem decât un act de nedreptate, considerând femeile care practică prostițutia ca ființe de rangul al doilea, ce aparțin unei lumi subumane, vrednice de dispreț, de exploatat și de folosit ca marfă sau instrument de satisfacere a plăcerii bărbaților. Statul ca și oamenii care validează prostituția nu sunt produsul unei civilizații a dreptului și a echitabilității, ci garanți ai ipocriziei, ai violenței, ai încălcarii demnității umane și a celor mai elementare drepturi.

Prostituția, legalizată sau nu, aduce cu sine sclavie, abuz și exploatare sexuală, inegalitate între sexe, abuz sexual asupra copiilor, criminalitate organizată, degradarea femeilor la stadiul de „obiect sexual” și multe alte rele care contravin interesului general al societății și interesului individual al persoanei.

NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI! Prostituția legalizată funcționează ca o mască pentru sclavie.

De fiecare dată când plătești pentru o prostituată, finanțezi traficul de ființe umane. O sclavie modernă, cu contract, dar tot sclavie în esență, din moment ce răpește libertatea unor oameni. Orice societate ce acceptă reglementarea și izolarea prostituției in bordeluri este complice la sclavie și își educă membrii în sensul acceptării unui status inferior pentru femeile care ajung în situația de a se vinde/ a fi vîndute. Orice individ care abdică de la simțul său critic, de la rațiunea care ar trebui să-i spună că libertatea nu poate fi apanajul de tip aristocrat al unor exemplare umane, orice astfel de ființă negînditoare la aproapele său este complice la ordinea statală care permite perpetuarea sclaviei.

Prostituția constituie în întreaga lume un factor de imoralitate care conduce la DEGRADAREA ființei umane, la eșecul civilizației.

Legiferarea bordelului constituie una dintre cele mai perfide și eficace strategii pentru a submina existența unui stat, a intereselor sale fundamentale pe care politicienii s-au angajat în fața cetățenilor să le apere. Votarea unei asemenea legi nu poate fi văzută decât ca mărturie a degradării morale sau ca un act de înaltă iresponsabilitate politică, de corupție sau de trădare a intereselor unei națiuni.

Website-ul http://www.antiprostitutie.ro/ oferă detalii despre miturile care înconjoară prostituția legalizată și experiența din țări care au adoptat asemenea soluție legislativă.


PS. Cu greu poate fi concepută o mai mare ofensă la adresa femeii decât propunerea lui Băsescu, mai ales făcută în acest context și în aceste condiții. Sperăm să ia poziție și organizațiile feministe”.