ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Examenul de bacalaureat continuă, luni, cu probele scrise. Prima dintre acestea este Limba și literatura română, potrivit news.ro.
 
În 8 iulie vor fi afișate primele rezultate, iar elevii nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații. Ministerul Educației Naționale (MEN) anunță că peste 136.000 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru sesiunea iunie-iulie 2019.
Conform situației centralizate prezentate de Ministerul Educației, 136.087de candidați din toate promoțiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele scrise ale examenului național de Bacalaureat 2019 în prima sesiune.

Examenul de bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. 

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, încep luni, cu examenul la Limba și literatura română. Proba la Limba si literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană) este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului și specializării - se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie și este urmată de depunerea eventualelor contestații. Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate eventualele contestații, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Accesul candidaților în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio, susține MEN.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews