ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Princess Cruises a confirmat că una dintre navele sale de croazieră, Ruby Princess, a raportat un focar de coronavirus înainte să acosteze în San Francisco.

Potrivit paginii web oficiale, operatorul de croaziere le cere pasagerilor și membrilor echipajului să fie „complet” vaccinați cu serurile experimentale Covid. În plus față de dovada vaccinării, Princess Cruises își obligă pasagerii să prezinte și un test COVID-19 negativ înainte de a se îmbarca, relevă The Epoch Times

Vaccinații anti-Covid care au fost depistați pozitivi la Covid au fost „izolați și puși în carantină în timp ce au fost monitorizați și îngrijiți de echipa noastră medicală de la bordul navei”, a transmis luni compania Princess Cruises într-o declarație pentru agențiile de presă. Aceasta nu a precizat câte persoane au fost testate pozitiv sau când au fost testate pozitiv pe durata croazierei.

„Toți au fost asimptomatici sau doar ușor simptomatici”, a precizat compania. Unii dintre pasagerii care au contractat noul coronavirus nu au terminat carantina și fie au fost trimiși acasă, fie „au fost cazați pe uscat la hoteluri coordonate în prealabil pentru izolare și carantină”, a adăugat operatorul de croaziere.

„La fel ca în cazul tuturor itinerariilor Princess, această croazieră este operată ca o croazieră vaccinată, așa cum este definită de Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC)", a declarat compania pentru San Francisco Chronicle. „Rata de vaccinare a oaspeților și a echipajului a fost de 100 %”.

Ruby Princess (Prințesa de Rubin) a acostat la San Francisco duminică, a precizat compania, după ce nava s-a aflat într-o croazieră de 15 zile în Canalul Panama. Ea a plecat mai târziu în timpul aceleiași zile într-o croazieră de două săptămâni spre Hawaii, a precizat Negin Kamali, purtător de cuvânt al Princess Cruises, într-o declarație pentru USA Today.

Pe site-ul de monitorizare a navelor de croazieră al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Ruby Princess este descrisă ca fiind „sub observație” de către agenția federală de sănătate.

Această evoluție vine la aproximativ două săptămâni după ce CDC a redus avertismentul COVID-19 pentru călătoriile în croaziere la „Nivelul 2”, un risc „moderat”. Anterior, agenția a acordat pentru călătoriile în croaziere un avertisment de „Nivel 4”, care este cel mai ridicat nivel, după ce varianta Omicron s-a răspândit în Statele Unite în urmă cu câteva luni.

În timpul pandemiei de coronavirus, industria croazierelor a fost afectată de închideri (lockdowns) și restricții federale - în contextul în care s-a speculat la început că navele de croazieră erau „super răspânditori” ai virusului. Datele din această industrie sugerează că firmele de croazieră au pierdut în total 63 de miliarde de dolari în 2020 și 2021.

Pe 18 martie 2022, CDC a publicat noi directive Covid pentru industria croazierelor, un purtător de cuvânt declarând pentru USA Today că acestea presupun sugestiile agenției privind distanțarea socială, cerințele de carantină și acordurile portuare.