Sute de oameni  oameni au celebrat-o duminică, la Brașov,  pe Fecioara Maria, patroana spirituală a oraşului. 

La procesiunea religioasă au participat mii de credincioşi. Una dintre bisericile oraşului a primit în dar o icoană din marmură şi foiţe de aur de la călugării mănăstirii Meteora din Grecia, informează TVR.

Biserica Sfânta Treime din Schei a fost plină. Credincioşii s-au rugat pentru sănătate dar au vrut să vadă şi crucea de binecuvântare a părintelui Arsenie Boca oferită cadou bisericii în urmă cu 69 de ani.

La procesiunea dedicată Naşterii Maicii Domnului a fost purtată icoana din mozaic în stil bizantin maica Domnului Rugătoare realizată timp de şase luni în atelierele Mănăstirii Meteora.

Fecioara Maria a fost aleasă ocrotitoarea oraşului Braşov în 2010, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews