ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi purtată pe străzile din București, într-o ceremonie la care sunt așteptați să participe peste 1.500 de credincioși. Evenimentul este organizat cu ocazia sărbătorii liturgice a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, informează TVR.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost declarat sfânt pe 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc. Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, iar comemorarea sa liturgică este pe 22 octombrie.

Pe traseul procesiunii sunt impuse restricții de circulație.

Potrivit Brigăzii Rutiere, între 14.30 și 15.15, credincioșii care participă la procesiunea religioasă se vor deplasa pe banda I de circulație, pe traseul str. Schitu Măgureanu – str. Știrbei Vodă – str. Luterană – str. General Berthlot – Catedrala Sf. Iosif .

Se va restricționa traficul rutier și pe strada Pictor Stahi, între bd. Schitu Măgureanu și str. Știrbei Vodă.

Procesiunea religioasă este organiată de Arhidieceza Romano-Catolică de București cu ocazia sărbătorii liturgice a Sfântului Ioan Paul al II-lea. 
 
Pontificatul lui Ioan Paul al II-lea a durat 26 de ani, din octombrie 1978 până în 2005, Suveranul Pontif trecând la cele veșnice în 2 aprilie 2005.

A fost beatificat la 1 mai 2011, iar trecerea sa în rândul sfinților a avut loc în 27 aprilie 2014. În fiecare an, în 22 octombrie are loc Ziua comemorării liturgice a Papei Ioan Paul al II-lea, stabilită de Biserica Catolică, când este marcată încoronarea sa ca Suveran Pontif.