ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 27 februarie 2023, a avut loc o nouă înfățișare în procesul deschis de Asociația Mihai Viteazul din Oradea împotriva Primăriei și Consiliului Local Oradea pentru înlăturarea abuzivă a statuii voievodului Mihai Viteazul din centrul orașului în condițiile  în care nu a fost obținut acordul proprietarului soclului și al statuii. Tribunalul Bihor nu a ținut cont de actele de proprietate așa că Asociația Mihai Viteazul Oradea a făcut recurs la decizia din 28.10.2022, transmite Buletin de Carei.

 


Statuia Voievodului Unirii precum și soclul pe care a fost așezată sunt proprietatea Asociației Mihai Viteazul. Asociația are toate avizele și aprobările de la municipalitate de la momentul amplasării acestei statui. Statuia regelui Ferdinand este așezată la ora actuală pe soclul proprietate al Asociației Mihai Viteazul fără a cere acordul lor.

"Ceea ce face acum primarul Ilie Bolojan, să muți un monument unde vrei tu, fără să ceri măcar aprobarea proprietarului, este abuz de putere”, a declarat secretarul Asociației Mihai Viteazul, colonelul în rezervă Constantin Moșincat.

Reprezentantul asociației susține că statuia nu a fost niciodată donată Primăriei, ca să dispună de ea cum vrea și a fost plătită din banii militarilor bihoreni. "Din partea municipalității nu există niciun fel de act cu privire la proprietatea statuii”, a mai specificat secretarul asociației.

Statuia lui Mihai Viteazul din Oradea se află la ora actuală în curtea companiei de apă de pe strada Barcăului, mai scrie Buletin de Carei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews