ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Vişinescu s-a prezentat marţi la Curtea de Apel Bucureşti, într-un nou termen în dosarul în care acesta este acuzat de crime împotriva umanităţii. Procurorii au cerut în cazul torţionarului închisoare pe viaţă.

Un nou termen în dosarul lui Alexandru Vişinescu, acuzat de crime împotriva umanităţii, a avut loc astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, după ce torţionarul nu s-a prezentat la ultimul termen, invocând starea de sănătate proastă.
Vișinescu este acuzat că, în perioada de şapte ani în care a ocupat funcţia de comandant al Penitenciarului Comunist de la Rîmnicu Sărat, a impus un regim inuman, în urma căruia 12 deţinuţi au murit. Alţii au fost torturaţi.

Procurorii susţin că torţionarul îi înfometa pe deţinuţi, că nu le dădea voie să discute între ei, motiv pentru care unii începuseră să vorbească cu gândacii. Parchetul instanţei supreme arată că acest regim impus de inculpat a urmărit exterminarea fizică a persoanelor încarcerate în Penitenciarul Comunist de la Rîmnicul Sărat.

Astfel, oamenii legii cer pentru Vişinescu pedeapsa maximă, şi anume închisoarea pe viaţă. Totodată, instanţa a pus sechestru pe bunurile acestuia, pe acţiunile pe care le deţine şi pe o treime din pensie.

În cadrul procesului care a avut astăzi, inculpatul nu a vrut să facă nicio declaraţie în faţa magistraţilor, invocând dreptul la tăcere.