ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DNA a solicitat Ministerului de Finanțe să pună la dispoziție toate documente legate de achiziția de vaccinuri anti-COVID. Ministerul de Finanțe a primit pe data de 18 noiembrie o solicitare a procurorilor DNA pentru a pune la dispoziție până marți, 23 noiembrie, toate memorandumurile aprobate privind contractele de furnizare a vaccinului și toate documentația care a stat la bază, transmite Evenimentul Zilei.

Astfel, anchetatorii strâng probe pentru a stabili dacă s-au produs fapte penale în legătură cu achiziția dozelor de vaccin anti-COVID pentru România.

Guvernul României a achiziționat oficial 120 de milioane de doze anti-COVID, motiv pentru care DNA vrea să afle de ce România a achiziționat acesată cantitate uriașă de vaccinuri.

„Au fost alocate 1,4 miliarde de lei. Noi am primit aceste vaccinuri în baza alocărilor făcute de Comisia Europeană pentru vaccinuri, deci nu le-am luat așa, că așa am avut noi un gând într-o zi, ci pur și simplu, vă aduceți aminte că la începutul anului, atunci când se discuta despre vaccin, Comisia Europeană a alocat un număr de vaccinuri fiecărei țări din Uniunea Europeană și noi am avut acces la aceste doze de vaccin”, spunea fostul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu.
 
Solicitarea a fost prezentată marți seară, la Antena3.