ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprimarul municipiului Iași Mihai Chirica a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că marți, la sediul Primăriei, au fost procurorii anticorupție, care au solicitat documente privind Sistemul Managementului Integrat al Traficului, un proiect derulat cu fonduri europene. 

Procurorii DNA București au făcut astfel verificări la Primăria din Iași, într-un dosar privind aplicarea unui proiect derulat cu fonduri europene.

Viceprimarul a mai explicat care au fost solicitările procurorilor. 

"Au cerut doar date. Au stat la camera 23 și au cerut doar date, contracte privind achiziția publică. Toată echipa de management a pus la dispoziția anchetatorilor ce le-a fost solicitat", a spus viceprimarul conform Agerpres.

"Proiectul nu e pus în pericol. Probabil cauzele sunt altele. Proiectul e în fază de finalizare. În toamnă trebuie dat în funcțiune. Orice document solicitat este pus la dispoziția anchetatorilor. Așa e normal să se întâmple", a mai declarat Mihai Chirica.

Proiectul "Sistem de management de trafic în municipiul Iași" a fost inițiat ca urmare a necesității îmbunătățirii condițiilor de circulație în polul de creștere Iași și se încadrează în categoria de proiecte care pot fi finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013 Axa prioritară 1 — "Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor — poli urbani de creștere".

Proiectul are o valoare totală de 91.182.309 lei, partea de cofinanțare a municipalității fiind de 1.471.356 lei.