ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eugen Sorin Iasinovschi, fost militar activ în MapN, actual magistrat, respectiv procuror pentru investigarea infracțiunilor din justiție(SIIJ) a Parchetului de lângă Înalta Curte de Casație lu Justiție, și-a înaintat cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, anunță Evenimentul Zilei.

Iasinovschi este procurorul care investighează posibila fraudare a alegerilor de la Sectorul 1, dar cererea sa de pensionare va fi dezbătută în cursul zilei de marți, 18 mai.

Procurorul a mai făcut în 2019 o cerere pentru a deveni procuror militar, dar nu a obținut avizul conform Ministerului Apărării Naționale privind îndeplinirea condițiilor legale pentru dobândirea calității de ofițer activ, întrucât nu deținea condiția de vârstă prevăzută la art.6 alin (I) lit. I) privind rechemarea în activitate al maiștrilor militari sau al subofițerilor, în vederea încadrării unor funcții în structurile MApN, mai informează evz.ro, citând justnews.ro 

De dosarul privind posibila fraudare a alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 se ocupă Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, iar cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, înaintată de Iasinovschi va fi dezbătută în ședința de marți a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM).