ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o cerere prin care solicită să iasă la pensie. Mandatul său se încheie în 27 aprilie.
 
„Da, am depus cerere de pensionare la CSM. Mandatul se încheie pe 27 aprilie”, a declarat procurorul general.

Augustin Lazăr a fost numit în funcție de către președintele Klaus Iohannis în 28 aprilie 2016, la propunerea ministrului Justiției de la acea vreme, Raluca Prună.

În 24 octombrie 2018, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că declanșează procedura privind revocarea sa din funcție și ulterior a trimis președintelui Klaus Iohannis o solicitare în acest sens. Șeful statului a refuzat, însă, în repetate rânduri să dea curs cererii de revocare, afirmând că este mulțumit de activitatea lui Augustin Lazăr. 
 
Augustin Lazăr și-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general, el fiind însă respins, alături de ceilalți trei candidați înscriși, iar procedura a fost reluată.
 
În ultima perioadă, Augustin Lazăr a fost acuzat că ar fi refuzat eliberarea înainte de termen a mai multor deținuți politici încarcerați la Penitenciarul Aiud.