ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarea Simona Marcu, membru CSM, a cerut, marți, sesizarea Inspecției Judiciare, pentru a se verifica felul în care DNA și-a arogat competența de a verifica legalitatea și oportunitatea emiterii unui act normativ, dar și modul în care procurorul general Augustin Lazăr a gestionat comunicarea după emiterea OUG 13.

„Vă propun să suplimentăm ordinea de zi cu două puncte. Primul punct care să vizeze sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la contextul în care DNA și-a arogat competența de a verifica legalitatea și oportunitatea emiterii unui act normativ, în sensul celor reținute în decizia CCR, precum și sub alte aspecte, în special cu privire la situația de la DNA Ploiești, respectiv dacă s-au cunoscut disfuncționalitățile de la această unitate de Parchet și care au fost măsurile, dacă s-au luat măsuri, care au fost acestea, pentru a preîntâmpina evoluția acestui caz”, a spus Simona Marcu, preluată de Agerpres.

A doua propunere a vizat sesizarea IJ cu privire la modalitatea prin care Augustin Lazăr a gestionat comunicarea publică după trimiterea OUG 13.

Luni, Curtea Constituțională a decis că DNA și-a depășit atribuțiile când a decis să ancheteze Guvernul pentru emiterea ordonanțelor de urgență.

Ministerul Public, reprezentat de Augustin Lazăr, a atacat în contencios administrativ OUG nr. 13/2017 cerând „anularea" și „suspendarea" ordonanței.