ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al Texasului, Ken Paxton, a lansat o investigație pentru a stabili dacă Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson s-au angajat în cercetări de tip ”gain of function”(pentru a modifica genetic virusul) și au indus în eroare publicul cu privire la acest lucru, precum și dacă aceste companii au prezentat în mod eronat eficacitatea vaccinurilor lor COVID-19, încălcând astfel legea texană privind practicile comerciale înșelătoare, scrie The Defender.

Paxton va investiga dacă aceste companii au prezentat în mod eronat eficacitatea și siguranța vaccinurilor și dacă au manipulat datele privind testele de vaccinare, încălcând astfel legea statului privind practicile comerciale înșelătoare.

De asemenea, el va investiga dacă giganții farmaceutici s-au implicat în cercetări de tip "gain-of-function" și dacă au indus în eroare publicul cu privire la acestea, a relatat New York Post.

"Dacă vreo companie a profitat în mod ilegal de consumatori în această perioadă sau a compromis siguranța oamenilor pentru a-și spori profiturile, va fi trasă la răspundere", a declarat Paxton. "Dacă politica de sănătate publică a fost elaborată pe baza unor cercetări eronate sau înșelătoare, publicul trebuie să știe".

Paxton a declarat că Big Pharma a avut un "interes direct" în succesul vaccinurilor sale COVID-19, deoarece acestea au generat profituri record.

"Acest interes personal... combinat cu rapoartele despre efectele secundare alarmante ale vaccinurilor, necesită o investigație agresivă", a spus el.

Numai în 2022, Pfizer a obținut profituri de 31,4 miliarde de dolari din vânzări record de 100,3 miliarde de dolari. Vânzările din vaccinul său COVID-19 și Paxlovid, utilizat pentru tratarea COVID-19, au totalizat 56 de miliarde de dolari - mai mult de jumătate din veniturile anuale ale producătorului de vaccinuri.

Spikevax al Moderna a generat venituri de aproximativ 18,4 miliarde de dolari anul trecut, în creștere de la 17,7 miliarde de dolari în 2021.

Vânzările de vaccinuri COVID-19 ale Johnson & Johnson în primul trimestru din 2022 au fost de doar 457 de milioane de dolari, dar în 2021, vânzările de vaccinuri au atins 2,4 miliarde de dolari.

Paxton a mai spus că, deoarece mandatele au fost dictate la nivel federal, "această investigație privind baza științifică și etică pe care au fost luate deciziile de sănătate publică este de o importanță majoră".

Ca parte a investigației, Paxton va cere celor trei companii să furnizeze documente legate de luarea deciziilor privind intervențiile în caz de pandemie, "în special atunci când un motiv de profit sau o presiune politică ar fi putut compromite sănătatea și siguranța americanilor".

Investigația ar putea avea implicații asupra imunității de care se bucură producătorii de vaccinuri în temeiul Legii privind pregătirea pentru situații de urgență și pregătire publică, sau PREP Act, pentru producerea de vaccinuri în baza unei autorizații de utilizare de urgență, a declarat pentru The Defender Kim Mack Rosenberg, consilier general interimar al Children's Health Defense.