Procurorul-șef al DIICOT Felix Bănilă a susținut vineri o declarație de presă pe tema cazului Caracal, la 42 de zile de la descoperirile șocante. Bănilă a prezentat cronologia anchetei privind dispariția Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu. Șeful DIICOT a mai anunțat că în 7 august a fost emis ordin european de anchetă către autoritățile din Italia, precum și pentru constituirea unei comisii rogatorii cu SUA. În 9 august a fost impus sechestru pe trei imobile și patru autovehicule aparținând lui Gheorghe Dincă, bărbatul suspectat în acest caz, pentru recuperarea cheltuielilor.

„În curtea lui Gheorghe Dincă au fost descoperite urmele arderii unui corp, cenușă și fragmente osoase calcinate. Au fost descoperite și ridicate toate fragmentele osoase, 21 de dinți și bijuterii. Medicul legist de la serviciul de medicină legală Olt a precizat că fragmentele osoase și dinții găsiți în butoi sunt de natură umană”. 

Principalele declarații:
 
Dincă nu a recunoscut inițial faptele.

Fiind reaudiat, inculpatul a recunoscut că le-a ucis pe ambele fete, după care s-a preocupat să își șteargă urmele. Nu a recunoscut că le-a violat și infracțiunea de trafic. În această chestiune s-a dispus conducerea în teren a inculpatului pentru a vedea unde a fost aruncată Luiza Melencu.

La 31 iulie, s-a dispus constatarea fizico-chimice cu privire la cenușa din butoi. pe 27 iulie, s-a dispus efecturea unei expertize genetice cu privire la firele de păr din autoturism și casă, ci și de la părinți ai victimei Măceșanu Alexandru. 

S-a dispus ancheta asupra telefoanelor și s-a dispus percheziții la casă, curte și grădină, au fost finalizate pe 29 august. În curte au fost identificate și alte fragmente osoase. În cursul aceleiași zile, acesta a indicat locul unde a aruncat telefonul Alexandrei, care a fost găsit. 4 august, s-a dispus analiza bio-criminalistice, profilul inculpatului și ale celor două victime. Un prim raport preliminar cre au arătat că profilul genetic al Alexandrei Măceșanu, acest profil genetic cu cel al părinților. Pe 5 august, inculpatul a revenit cu privire la cadavrul Luizei și a zis că a fost ars, iar cenușa pus în sac și dus într-o lizieră. În urma cernerii cenușei, medicul legist a concluzionat că sunt de natură umană. S-a dispus o expertiză genetică, dar și a sacilor. Ulterior, 13 august, IML a comunicat faptul că fragmentele provin de la o persoană de sex feminin și că sunt altele decît cele individualizate prin percheziția domiciliară. 

La 17 august, nu s-a putut evidenția niciun profil ADN. În aceeași zi, procurorii au reiterat să expertizeze în regim de urgență dinții și materialelor. În același timp cu cercetările de la domiciliu, procurorii au audiat mai multe persoane, s-a dispus urmărirea penală a două infracțiuni de viol, în raport cu alte două persoane decât cele două. 

Complicitate la omor, acuzații față de soția inculpatului Gheorghe Dincă, după sesizarea mamei Luiza Melencu. 

Urmărirea penală a fost extinsă pe 2 septembrie pentru profanare de morminte. În dosar, s-a dispus și neglijență în serviciu cu privire la respectarea în astfel de situații. 

28 august, noi expertize genetice cu privire la fragmentele osoase, nasturi, fermoare, cercel, descoperite în lizieră. La aceeași dată s-a dispus și efectuarea unei expertize cu privire la acea cenușă. Cercetarea criminalistă a fost finalizată pe 29 august. 

În curtea lui Dincă au mai fost găsite și alte fragmente osoase, într-o groapă. S-a cerut compararea profilul lui Risipiteanu Ștefan cu urmele de păr și alte probe ridicate din casa și mașina lui Dincă. 

2 septembrie, din raport rezultă că analiza de os și elemente dentare găsite în cenușă a condus la un profil genetic unic. persoana de sex feminin este minora Măceșanu Alexandru cu o probabilitate de 99,9%.

În 7 august a fost emis ordin european de anchetă în Italia și comisie rogatorie pentru SUA vizând firmele deținute de Dincă, de soție și de copiii acestora.

S-a dispus și măsura asupra contului deschis la BRD, pe 29 august s-a pus sechestru pe bunuri: 3 imobile în Caracal și a patru autoturisme. Unul dintre bunuri a fost folosit la săvârșirea faptelor, autoturismul Renault Megane.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews