Felix Bănilă a declarat că analiza ADN privind cazul Luizei, pe care o vor efectua specialiștii FBI, nu a mai fost folosită ca probă până în prezent de DIICOT, subliniind că este o șansă care trebuie exploatată. Procurorul șef al DIICOT a mai precizat că în ancheta de la Caracal este posibil să se fi făcut greșeli.
 
Șeful DIICOT, Felix Bănilă, admite că în ancheta Caracal s-au făcut greșeli de aceea au fost dispuse controale la parchetele din țară, subliniind că nu poate oferi detalii cu privire la modul în care a fost instrumentat dosarul deoarece „nu putem transforma cauzele penale în reality show-uri”.

„Eu admit că este posibil, în această anchetă,încă de la început și până în prezent, să fi făcut și greșeli. Datorită acestor chestiuni, în momentul actual sunt mai multe controale în derulare. Atât eu, în calitate de procuror-șef DIICOT, cât și procurorul general al PÎCCJ, Secția de procurori a CSM, am dispus controale cu privire la mai multe aspecte, tematice și pentru situații deosebite. Aceste controale sunt în derulare, de aceea nu pot să comentez nimic până la momentul finalizării”, a declarat șeful DIICOT, la Antena3.
 
Șeful DIICOT a atras atenția că anchetatorii vor profita de toate opțiunile pentru a afla adevărul.

„Nu vom neglija nicio șansă care s-ar putea ivi pentru a afla adevărul, pentru a stabili, în limitele competenței legale, adevărul. Este o șansă și, fiind o șansă noi suntem obligați să o valorificăm și pe acesta. Nu vom precupeți niciun efort pentru a stabilit cu certitudine și în limitele competențelor legale adevărul”, a mai spus Felix Bănilă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews