Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a admis luni o acțiune a Inspecției Judiciare și a dispus ca procurorul-șef adjunct al DNA, Marius Iacob, să fie sancționat cu avertisment pentru săvârșirea unei abateri disciplinare.
 
Inițial, în septembrie 2018, Secția pentru procurori a CSM a decis că Marius Iacob nu a săvârșit o abatere disciplinară, însă Inspecția Judiciară a făcut recurs, care a fost admis luni de Instanța supremă.

„Cu majoritate. Admite recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva hotărârii nr. 9P din 11 septembrie 2018, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată și, în rejudecare, admite în parte acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară. În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție sancțiunea constând în ‘avertisment’ pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeași lege”, se arată în decizia instanței.

De asemenea, Carmen Simona Ricu, procuror șef serviciu în cadrul DNA, a fost sancționată cu avertisment pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeași lege.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews