ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a admis luni o acțiune a Inspecției Judiciare și a dispus ca procurorul-șef adjunct al DNA, Marius Iacob, să fie sancționat cu avertisment pentru săvârșirea unei abateri disciplinare.
 
Inițial, în septembrie 2018, Secția pentru procurori a CSM a decis că Marius Iacob nu a săvârșit o abatere disciplinară, însă Inspecția Judiciară a făcut recurs, care a fost admis luni de Instanța supremă.

„Cu majoritate. Admite recursul declarat de Inspecția Judiciară împotriva hotărârii nr. 9P din 11 septembrie 2018, pronunțată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată și, în rejudecare, admite în parte acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară. În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție sancțiunea constând în ‘avertisment’ pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeași lege”, se arată în decizia instanței.

De asemenea, Carmen Simona Ricu, procuror șef serviciu în cadrul DNA, a fost sancționată cu avertisment pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeași lege.