ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Produsele lactate Brădet ar putea fi totuși sursa de contaminare în cazul bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic. Autoritățile sanitare au descoperit bacteria E.Coli și într-un lot de cașcaval, produs în luna februarie. Comisia Europeană avertizează că există risc „grav” de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în rețeaua de distribuire.

Acum autoritățile retrag zeci de tone de produse Brădet din comerț și cer populației să le arunce pe cele care le are acasă. Scandalul s-a extins la nivel european: Comisia Europeană a emis o alertă privind brânza din România.

Peste 20 de tone de produse lactate de la Bradet au fost retrase de pe piata din Romania, iar conducererea Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) recomanda romanilor sa arunce produsele de la firma argeseana daca le au acasa, informeaza Mediafax.

Conducerea ANSVSA a anuntat, vineri, ca peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeseana "Bradet" au fost retrase de pe piata. O decizie similara a fost luata in Spania (1.112 kg) si Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate romanesti.

"Au fost retrase de pe piata toate produsele fabricate in luna februarie. Exista posibilitatea ca produse sa mai fie in casele oamenilor. Le recomandam sa nu le consume", a declarat Andrei Butaru, directorul ANSVSA.
 
Anterior, autoritățile italiene au emis o alertă sanitară în provinciile Lazio, Toscana și Campania, pentru retragerea brânzei vizate de la vânzare, informeaza news.ro.

Familia copilului spune că a cumpărat brânza în data de 1 martie, dintr-un magazin cu specific românesc din Florența, fără însă a o consuma imediat. Tatăl copilului, care a mâncat și el din produs, a acuzat, de asemenea, dureri abdominale.

Sursa citată menționează că starea copilului s-a agravat într-un interval de 24 de ore după ce acesta a consumat brânza, primul simptom fiind durerile abdominale. Medicii au suspectat inițial că este vorba de o indigestie, după care l-au operat de apendicită.
 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara în urmă cu o săptămână că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebelușilor din județul Argeș, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeș.

Ulterior, Achim Irimescu a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la "Lactate Brădet" și cazurile bebelușilor din Argeș îmbolnăviți nu există, Ministerul Sănătății având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, pot fi salvate alte vieți.