ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Începând de astăzi, colegul nostru Sabin Fărcaș s-a mutat într-o lume mai bună! Dedicarea și stăruința lui pentru dezvoltarea Zonei Montane ne obligă să-i continuăm activitatea cu aceeași abnegație. 

Sabin va rămâne de-a pururi în inimile noastre ca un om minunat și un coleg deosebit!
Dumnezeu să îl odihnească în pace! ”, a comunicat colectivul Agenției Naționale a Zonei Montane.
 
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

„Am revenit acasa de cateva momente de la priveghiul unui fost masterand Sabin Farcas si care a fost argintul viu in echipa mea din MADR! Ce a insemnat Sabin pentru mine? Cel mai constiincios, muncitor si inteligent masterand din ultimii douazeci de ani si in egala masura cel mai organizat subordonat din echipa ANZM de la MADR.
 
Impreuna cu Sabin si colegii lui din ANZM, cu patrioti adevarati din Ministerul Culturii si Ministerul Mediul am scris o mica pagina din istoria Romaniei. Am reusit sa scriem, sa negociem si sa depunem dosarul de transhumanta al Romaniei la UNESCO impreuna cu alte 9 tari europene. Nu o sa numesc pe nimeni din aceasta echipa admirabila cu care am lucrat de teama sa nu uit pe cineva.  Am recomandat familiei ca ca aceasta fapta demna de un barbat de stat sa fie scrijelita pe piatra lui de mormant. Putini oameni ce trec prin aceasta lume fac fapte ce merita sa fie scrise in cartea de istorie. Sabin s-a ridicat profesional la inaltimea unui adevarat barbat de stat. 

Cinste tie Sabine! 

Cinste familiei tale care te-a lasat sa-ti faci admirabil meseria!!

Fiului sau ii revine sarcina ca batalia profesionala  (transhumanta) a tatalui lui sa ajunga in cartile de istorie si sa fie citita de copiii romani  la scoala in anii ce vin. 

Ce a insemnat transhumanta pentru poporul roman? 

A uniformizat graiurile romanesti ca tu sa vorbesti azi limba romana, din Transilvania pana in Moldova, pana in Muntenia, pana la Don si Nipru, pana in Grecia, Macedonia, Bulgaria, Serbia, Croatia, Slovenia, Muntenegru, Austria, Polonia, Cehia si Slovacia.

Aceasta este pagina de istorie la care a contribuit Sabin Farcas cu organizarea lui de fier cu inteligenta lui sclipitoare si cu felul lui neobosit de a sintetiza o lume straina de el profesional inainte de a ajunge in Agentia Nationala a Zonei Montane (ANZM) din MADR”, a transmis Avram Fițiu.
 
Ar putea fi o imagine cu 6 persoane, persoane în picioare și în aer liber