ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Avramescu, profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, sare în apărarea legii care interzice materiile privind identitatea de gen.
 
Într-un interviu pentru Libertatea, Avramescu se poziționează diametral opus față de conducerile Universitățile București și Babeș-Bolyai  care au denunțat legea PMP. Avramescu spune că una dintre chestiunile care trebuie reglate ar fi aceea dacă este necsar ca din banul public să fie finanțate programe care nu sunt altceva decât pseudoștiință. „Haideți să lămurim dacă aceste studii de gen au ce căuta, ca programe distincte, să paraziteze facultăți cum ar fi facultatea de Științe Politice? Răspunsul meu este categoric nu. La Științe Politice trebuie să se studieze științe politice, la Istorie trebuie să se studieze istorie. Putem să avem cursuri, de exemplu, despre istoria socială a femeilor în Balcani în secolul XIX. Absolut. Nu am o problemă în privința asta, dar să avem programe întregi de studii de Feminism, aici este o problemă gravă”, explică fostul consilier prezidențial.


Avramescu amintește că există deja o lege, iar activitățile politice în universități sunt interzise. „Ori, noi avem de a face cu o ideologie – pentru că este o ideologie, nu discut acum dacă studiile de gen sunt o ideologie bună, rea. Acest genderism este o ideologie, nu este o știință obiectivă, sistematică, academică”, a subliniat profesorul universitar.

Senatul României a adoptat, în calitate de for decizional, un amendament la legea educației naționale prin care școala românească va fi apărată de ideologia de gen (teoria gender). Amendamentul a fost propus de către senatorul PMP, Cristian Lungu.
 
Klaus Iohannis nu este de acord cu prevederile proiectului de lege adoptat în Senat, prin care se interzice în școli și universități abordarea noțiunilor ideologiei de gen, anunțând că nu își va pune semnătura pe promulgarea acestui act normativ.

Conform acestei ideologii, o persoană poate să se declare de orice gen dorește, indiferent de sexul biologic.