ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prof. dr. Vasile Astărăstoae a declarat, marț seara, la Marius Tucă Show, că este siderat de noua Lege a carantinei și izolării, pe care o consideră „împotriva românilor”, potrivit Mediafax.

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România critică dur tratamentul aplicat în România celor infectați cu COVID-19. Acesta devoalează faptul românii că sunt tratați de fapt ca niște oameni cu afecțiuni psihice de vreme ce sunt izolați și internați obligatoriu în baza unor acte administrative. În acest context, Vasile Astărăstoae susține că medicii pot apela la propria conștiință și pot refuza să se compromită.
 
Profesorul Astărăstoae mai spune în interviul cu Marius Tucă și că este optimist în privința pandemiei, deoarece a trecut prin multe astfel de crize, în decursul carierei sale.

„Sunt câteva chestiuni care lasă la dispoziția unuia cu o facultate, dar fără expertiză în domeniu, decizii importante. Se spune date științifice oficiale. Ce înseamnă date științifice oficiale? Adică acum oficialitățile validează sau invalidează? Ministrul Sănătății nu este un specialist în orice domeniu. Riscul biologic înalt ce inseamna? Riscul este înalt dacă incidența infectărilor dintr-o țară este mai mare decât în România. De când a ajuns România un standard?”, a declarat Astărăstoae.

Reputatul profesor nu este de acord cu prognoza de un milion de cazuri în septembrie, deoarece asta ar însemna să avem 200.000 de testări pe zi. „Eu aștept apocalipsa de 1 milion de cazuri la 1 septembrie. Ca să fie așa, trebuie să faci cel puțin 200.000 de teste pe zi. Mai avem 49 de zile până la 1 septembrie. E imposibil”, a spus Vasile Astărăstoae.

De asemenea, în acest moment, nu știm exact care este mortalitatea cauzată de SARS-COV-2, deoarece toți cei care au fost testați pozitiv au fost înregistrați ca fiind morți de COVID-19.

„Chiar dacă ai două teste negative, dacă persoana a avut o anumită simptomatologie legată de COVID e declarată decedată de COVID. Înseamnă că toți cei care au o infecție respiratorie, că sunt testați pozitiv sau negativ, sunt declarați morți de COVID”, a explicat doctorul Astărăstoae.

O altă problemă ar fi legată de efectele adverse ale tratamentului anti-COVID-19. ”O serie din decese, nu în România, că aici nu s-a raportat nimic, au fost favorizate de reacțiile adverse la un anumit retroviral”, a subliniat Astărăstoae.
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews