ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, una dintre puținele voci care în această perioadă a fost contra curentului oficial, temperând atmosfera de apocalipsă, s-a numărat printre cei prezenți, miercuri, la Hramul Cuvioasei Parascheva de la Iași. Dar pentru că anul acesta Sărbătoarea închinată Sfintei Parascheva s-a ținut s-a ținut într-o atmosferă de război, cu restricții și controale fără precedent, profesorul ieșean Vasile Astărăstoae a mărturisit, într-o declarație în exclusivitate pentru ActiveNews, că este un moment și de tristețe, dar și de bucurie”. Pentru că această mare sărbătoare a românilor a fost întinată de discriminarea creștinilor de către stat.

„Am trăit acest moment cu tristețe și bucurie. Cu tristețe pentru că s-au încălcat de o manieră incalificabilă drepturile religioase ale poporului român, pentru că s-a pus un criteriu discriminator - numai cei din Iași. Iar cu bucurie pentru că, deși a existat această restricție, a fost compensată de numărul mare de credincioși. N-am văzut lumea să se mobilizeze. Trebuie să acționăm cu rațiune, dar, în același timp și ferm. Nu trebuie să lăsăm să ni se încalce drepturile. Trebuie să tratăm situația epidemiologică la nivelul la care este ea, nu cu isterie și panică, dar, în același timp, trebuie să ne păstrăm credința în Dumnezeu”, a declarat pentru corespondentul ActiveNews la fața locului profesorul Vasile Astărăstoae.
 
 
 
Publicăm mai jos și câteva imagini-simbol de la marea sărbătoare de la Iași, care, în ciuda restricțiilor dure impuse de autoritățile politice și sanitare, a adunat mii de oameni, veniți să o cinstească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.