ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai cunoscuți medici pediatri din România pe marginea lipsei de activitate a Institutului „Cantacuzino” a făcut dezvăluiri uluitoare într-un interviu pentru MedicalTv. Prof. univ. dr. Ioan Gherghina, care are supraspecializare în imonologie și alergologie, consideră că Institutul nu mai produce nimic pentru că „pur și simplu nu se vrea” și este convins că la mijloc se află interese oculte.
 
Profesorul Gherghina amintește înalta calitate a serurilor produse aici cu care a vaccinat generații de copii timp de 40 de ani. Dar, de când acesta  a fost trecut subordinea Ministerului Apărării Naționale, lucrurile s-au schimbat. Și nu în bine.

”Vă spun simplu: nu se vrea! S-au dat acum câțiva ani vreo cinci milioane de euro care abia asigură niște salarii. În ceea ce privește vaccinările și productia de imunoglobulina, nu se vrea. Plătim pentru toată țara ca să aducem din străinătate. Au fost directori, imediat dupa 2005, care după instalarea în funcție au cerut să se ridice autorizația de producere a vaccinurilor și a imunoglobulinei… Eu am tratat nouă ani de zile copii cu SIDA cu imunoglobulină pe bază de contract cu Cantacuzino. 45 de copii, lună de lună, au venit la mine. Am pierdut doar patru dar restul trăiesc și astăzi. După nouă ani cu acest tratament produs la Cantacuzino a apărut medicația modernă. Acum sunt adulți, au familii”, declară profesorul Gherghina.
 

– Vorbim despre interese oculte?, întreabă redactorul MedicalTV.

– „Bineînțeles! Nu se putea face treaba fără Ministerul Sănătății și fără președintele țării, căci este o chestiune de securitate națională prin CSAT. Cantacuzino a fost creat pentru securitate națională în domeniul medico-sanitar!”


Întrebat dacă institutul Cantacuzino și-a pierdut autonomia în ceea ce priveste producția, profesorul a explicat:

”În urmă cu vreo 4-5 ani, o firma din Vest a organizat o conferință chiar în Palatul Parlametului. Am fost și eu, a fost și domnul Rafila ca să discutăm această problemă. Și tot spuneau că trebuie să încheiem contracte cu ei. Eu le-am spus că personal am făcut 40 de ani vaccinări cu Cantacuzino. Mi-au reproșat că România nu e în stare să facă vaccinări. Păi cum e posibil așa ceva? Generația mea a folosit vaccinurile de la Cantacuzino 40 de ani fără nicio problemă! Și acum ne întrebăm de ce s-a ajuns în această situație. Pentru că nu se vrea, de la nivelul cel mai înalt!”.
 
Medical TV mai informează că a transmis o solicitare în scris Ministerului Apărării cu privire la principalele motive pentru care încă nu a fost începută producția de seruri, la doi ani de la preluarea Institutului.