ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București anunță, cu profundă tristețe, „trecerea în neființă” a doamnei lect. univ. dr. Denisa Cristina Godeanu, la data de 19 aprilie 2023, se scrie pe site-ul Universității București.

Doctor în psihologie și profesor, Denisa Cristina Godeanu a fost și psihoterapeut formator și supervizor acreditat de Colegiul Psihologilor din România. 

În cei 20 de ani de activitate academică în Universitatea din București, a susținut cursuri precum: Introducere în psihoterapie (program licență, Psihologie) și Bazele psihodinamice ale terapiilor experiențiale de grup și de familie,  Psihoterapia dependențelor, Evaluarea și consilierea transgenerațională a cuplului și familiei, Abordarea psihoterapeutică a cuplului în cadrul programelor de master.

Lect. dr. Denisa Cristina Godeanu a avut o activitate publicistică prolifică, fiind autoare a volumelor: „Bazele psihodinamice ale terapiilor experiențiale de grup și de familie”, „Spațiul identitar, locul privilegiat al întâlnirii cu antecesorii” și coautoare a volumelor: „Analiza transgenerațională în Terapia Unificării”, „Dicționar de psihogenealogie” și „Manual de psihosexologie”.

Pe lângă activitatea didactică de la catedră, a fost membru fondator al Societății de Psihoterapie Experiențială Română – Institutul SPER. Totodată, contribuțiile sale în domeniul analizei transgeneraționale au marcat deschiderea acestui domeniu atât de valoros în cercetarea științifică românească, dar și în aplicabilitatea sa practică, în lucrul individual, de grup sau formativ.

„Cu regret în suflet anunțăm o pierdere enormă, plecarea dintre noi a colegei noastre, lect. univ. dr. Denisa Cristina Godeanu, mult prea devreme. Colegă, psihoterapeut și profesor pentru tinerele generații, vorbind și predând întotdeauna cu pasiune, cu entuziasm, o persoană de o calitate și integritate deosebită, oferind ultimul său curs despre efemeritate în dimineața zilei de miercuri, 19 aprilie 2023”, au transmis colegii de la FPSE. 

Dumnezeu să o odihnească în pace!