ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dimitrios Kúvelas, Profesor de Farmacologie Clinică în cadrul Facultății de Medicină a Universității Aristoteliene din Tesalonic, a fost de curând avertizat de conducerea universității să înceteze să își mai expună public opiniile critice față de vaccinurile anti-COVID și campania de vaccinare. Mai mult, este invitat să devină un susținător al campaniei de vaccinare. Altfel, va fi înlăturat din pozițiile științifice și didactice pe care le ocupă în prezent. Iar acestea nu sunt deloc puține! Domnul Kúvelas este Directorul Laboratorului de Farmacologie Clinică și Responsabil Științific al Unității de Cercetători Clinice al Facultății de Medicină de la Universitatea din Tesalonic; Profesor vizitator la Departamentul de Sănătate Publică și Comunitară al Universității Atticii de Vest și Profesor vizitator de Farmacologie la Facultatea de Medicină a Universității din Kragujevac, Serbia.

În plus, are în spate o impresionantă experiență de laborator în farmacologie, fiind consultant în industria farmaceutică pe probleme de cercetare și dezvoltare a medicamentelor, vaccinuri, diagnostice, tehnologie medicală, dispozitive; consultant în evaluarea produselor medicamentoase de uz uman; consultant în obținerea de licențe, în despăgubiri și negocieri; consultant în planificarea și executarea studiilor clinice și a bioechivalenței; consultant în proiectarea și executarea studiilor preclinice, farmacologie (modele in vitro, in vivo, ex vivo etc.), toxicologie (toxicitate scurtă, medie, cronică, toxicitate teratogenă, carcinogenitate, mutații etc.). 

Domnul Kúvelas a fost Președintele Comitetului Național de Evaluare și Despăgubire pentru medicamentele de uz uman (2018-2020) de pe lângă Parlamentul Elen. A fost, de asemenea, reprezentantul Greciei în cadrul Comisiei pentru Medicamente de Uz Uman a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) între 2014-2017. De asemenea, a urmat cursuri postdoctorale de farmacoepidemiologie și farmacoeconomie la Universitatea Harvard. Actualele sale interese științifice țin de domeniile: neuro- și psihofarmacologie, farmacologie clinică, farmacoepidemiologie, farmacologie socială. 

Ei bine, acest om este de-a dreptul periculos de competent și de credibil pentru amatorismul științific al artizanilor pandemiei. De aceea, în pofida legilor statului de drept, în pofida Constituției care garantează dreptul la libertatea cuvântului, domnului Kúvelas i se cere să tacă și chiar să-și încalce propria conștiință. Mai mult, recent a săvârșit un adevărat „delict”, îndrăznind să susțină cadrele medicale care nu vor să se vaccineze și care, din acest motiv, urmează să-și piardă locurile de muncă. 

Iată cum a comentat, într-un interviu din 1.09.2021. aceste „avertizări” sau, mai corect spus, aceste amenințări ale conducerii universității: „Nu sunt un funcționar public! Sunt profesor universitar, am dreptul și datoria să-mi expun cunoștințele acolo unde îmi sunt solicitate și acolo unde sunt necesare. Nu sunt obligat să dau socoteală nimănui pentru ceea ce spun sau cercetez. Am libertate absolută a cuvântului, ca cercetător și profesor, și mă înfurii ori de câte ori își permite cineva să mi-o conteste. Consider că trăiesc într-o țară civilizată, am crescut și am fost educat într-o țară de civilizație europeană și nu dau dreptul nimănui să se bage în treburile mele. Nu m-am așteptat și nici nu mi-am închipuit vreodată că voi ajunge să trăiesc ceea ce trăiesc acum! Sper, totuși, că lucrurile se vor regla, pentru că am încă încredere în instituții și mecanismele acestora”. „Nu am făcut decât să rămân consecvent domeniului meu științific și propriei mele conștiințe. Este firesc ca în procesul de evaluare a unui medicament să fie raportate efecte secundare, este ceva absolut elementar. Nu am făcut decât să raportez efecte secundare, era de datoria mea să o fac. Acestea sunt legile și reglementările europene, nu fac nimic de la mine”. Profesorul denunță, de asemenea, intenția de vaccinare a copiilor, pe care o consideră de-a dreptul „distopică”.

Revenind la acuzațiile că ar fi susținut cadrele medicale „antivacciniste”, care acum protestează împotriva obligativității vaccinării, dl. Koúvelas a explicat că, în calitate de profesor de Farmacologie și consultant pe probleme de evaluare a produselor medicamentoase, are datoria să răspundă solicitărilor care-i vin din partea colegilor săi de breaslă. „Sunt oameni care au fost în linia întâi în prima perioadă a pandemiei, când nu existau nici un fel de mijloace de protecție, nici măști, nici altceva, care făceau gărzi de câte 12 ore îngrijind bolnavii de COVID. Și știm cu toții ce înseamnă gărzile în Grecia! Sunt oameni care își expuneau familiile unei posibile contaminări. Cum aș putea să nu-i sprijin și să nu le ofer informațiile necesare? Oamenii aceștia au acum un nivel foarte ridicat de anticorpi și nu au nevoie să se vaccineze. De altfel, este o practică elementară să nu vaccinăm atunci când analizele dovedesc că organismul are destui anticorpi, pentru că omul are imunitate naturală. Argumentul în favoarea vaccinării este că acești oameni îi vor contamina pe bolnavi. Fals! Dimpotrivă, cei ce s-au vaccinat pot transmite virusul și îi pot contamina pe ceilalți. A spus-o chiar președintele companiei Pfizer în ianuarie anul acesta. Nu spun eu asta, o spune chiar Compania Pfizer. Este posibil să nu-i asculte nici măcar pe producătorii vaccinului? Eu nu am făcut decât să prezint ceea ce am citit în documentele companiei”. 

În loc de epilog, merită spus că declarațiile profesioniste și bine argumentate ale acestui specialist de top în farmacologie au declanșat un adevărat circ mediatic, atât de grotesc și de agresiv, încât unii oameni politici au avut bunul simț să intervină și să precizeze că într-un stat democratic cetățeanul are dreptul la libertatea de opinie.