ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Victor Ponta a anunţat majorarea salariilor medicilor, profesorii au reacționat și ei. Reprezentanţii Federaţiei "Spiru Haret" cer creşteri similare şi pentru cadrele didactice de la 1 octombrie.

Profesorii ameninţă cu boicotarea anului şcolar, dacă nu primesc şi ei 25 de procente la salariu, informează antena3.ro.

Profesorii au devenit extem de nemulţumiţi după ce au constatat că guvernul are bani pentru majorarea salariilor demnitarilor şi acum a medicilor şi pentru ei nu, spune preşedintele federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor. 

Ministrul Educaţiei spune că a avut negocieri cu profesorii zilele trecute şi aceştia au acceptat schema prevăzută în legea salarizării, care prevede majorări etapizate. A existat şi un acord semnat de sindicate, spune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei consideră că ameninţările cadrelor didactice cu boicotarea începutului de an şcolar nu sunt oportune şi a amintit că şi atunci când au crescut salariile profesorilor, medicii au rispostat şi au cerut majorări.