ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatele din învățământ ne-au transmis că vineri, 9 iunie 2023, are loc un nou mare protest în Capitală, cu marș de la Palatului Victoria la Cotroceni:

„Către

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI JANDARMERIA ROMÂNĂ

DIRECȚIA GENERALĂ DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Prin prezenta, vă aducem la cunoștință faptul că Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (cu sediul în București, B-dul Regina Elisabeta,nr. 32, Sector 5), Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” (cu sediul în București, Str. Tunari, nr. 41, Sector 2) și Federația Națională Sindicală „ALMA MATER” (cu sediul în București, Splaiul Independenței nr. 313, Sector 6) vor organiza în data de 9 iunie 2023 PICHETAREA sediului Guvernului României (București, Piața Victoriei nr. 1, sector 1 – în rondul din fața clădirii Guvernului), urmată de un MARȘ DE PROTEST, pe următorul traseu: 

Sediul Guvernului (București, Piața Victoriei nr. 1, sector 1 – în rondul din fața clădirii Guvernului – Palatul Cotroceni (Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, București), unde se va staționa timp de o oră.

Acțiunea de pichetare a sediului Guvernului se va desfășura în intervalul orar 1200 – 1230.

Participanții vor sosi la acțiune cu începere de la orele 1100.

Marșul se va desfășura în intervalul orar 1230 – 1430, urmat de PICHETAREA Palatului Cotroceni până la ora 1530.

La acțiunile de protest vor participa aproximativ 20.000 de persoane, membri de sindicat (salariați din învățământ).

Acțiunea noastră urmărește să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul din învățământul preuniversitar și superior, în condițiile scăderii semnificative a puterii de cumpărare, determinate și de creșterea prețurilor. Nemulțumirea personalului din educație este accentuată și de refuzul guvernanților de a adopta măsuri reale pentru soluționarea revendicărilor personalului din sistemul educațional, în contextul grevei generale declanșate în învățământ declanșarea începând cu data de 22 mai 2023.

Acțiunile de protest se vor desfășura în mod pașnic și civilizat și vor afecta circulația pietonală și rutieră”, mai informează sursele citate.